Aleksandra Pivec živi v stanovanju, kupljenem za polovico tržne cene

Slovenska Sharon Stone, kot si v šali pravi Aleksandra Pivec, zase misli, da je lepa in uspešna. Tako uspešna, da v Vili Šmartinka živi v stanovanju za polovico tržne cene. 82 kvadratov za 144.000 evrov! Koliko tako uspešnih državljanov pa imamo? No, pa še njen bivši mož stanuje v sosednjem! Se nam po aferah SRIPT, Kras in Izola obeta nova, ki jo je razkril portal Necenzurirano?

Fenomen je resen in zelo poseben za domače razmere, kajti omenjena političarka pooseblja težavo politične nekulture v državi v obliki neprevzemanja odgovornosti ali za demokratične evropske standarde običajnega odstopa s funkcije: kako je možno, da naši politiki sploh ne odstopajo, ampak se po aferah poskušajo vrniti v politiko na glavna vrata? Pri čemer se omenjena celo ponuja kot predsednica vlade?

Če uspešna Sharon, kraljica afer, ki zanimajo protikorupcijske organe in vodi bogato strankarsko kampanjo za svojo Našo deželo, ne postane zdaj ena glavnih novic vseh medijev, so ti prejkone vredni, da si jih umazani škorenj Janeza Janše vse po vrsti podredi. In ne, ne bomo žalovali, ker si avtokracijo ob takšnih »psih čuvajih« potem res zaslužimo!

Že zdaj pa je zaznati, da ima Aleksandra Pivec poseben fetiš, povezan z nočitvami: aferam Vila Šmartinka, Kras in Izola je očitno skupen imenovalec, da se sprašujemo, na čigave stroške je prenočevala na izbranih lokacijah. Glede pojasnila, kdo je lastnik stanovanja, v katerem živi in je bil plačan v gotovini, sledijo zgolj tri možnosti. Prva je, da je lastnica kar ona sama, vendar se je trudila lastništvo v situaciji, ko je že obremenjena s koruptivnimi aferami, raje prikriti. V tem primeru bo morala prepričljivo pojasniti, od kod ji denar glede na javna zatrjevanja, da ga nima.

Druga možnost je seveda, da ima stanovanje v najemu. V takem primeru bo morala, če bodo novinarji dovolj vztrajni, kar se pri nas ne dogaja ravno pogosto, dokazovati plačilo najemnine in še nekatere res sumljive okoliščine najema.

Tretja možnost je najbolj enostavna: lahko bi trdila, da zgolj gostuje v stanovanju, ki je last prijatelja. Ker, bo zanesljivo povedala, ima kot slovenska Sharon zelo veliko prijaznih znancev in podpornikov, ki jim je mar za prihodnost Slovenije. Ona pa se vidi in dobesedno sanjari, da bi bila predsednica vlade, ki je strogo postrojila in ukorila Janeza Janšo, Roberta Goloba in Luko Mesca! Toda nenavadno poceni nakup bo nato obremenil pravega lastnika stanovanja, ki iz nekega razloga prav tako poskuša skriti lastništvo!

Ambiciozna predsednica Naše dežele z novo afero: več v podkastu bloga

V vseh naštetih inačicah bo ostala odprta vrsta vprašanj, ki jih zgoščeno navaja Necenzurirano. O tem, kako se je v isti stavbi znašel tudi njen bivši mož in se vselil ob približno istem času, kajti kot policist je pod vodstvom Antona Olaja na svojo prošnjo bil premeščen v Ljubljano, Hojsovo ministrstvo pa mu je dodelilo omenjeno stanovanje. Plačuje 300 evrov najemnine. Pa o še enem naključju bi morala steči javna razprava, kajti država je v tej stavbi le nekaj mesecev pred tem odkupila skoraj polovico stanovanj in zanje plačala okoli štiri milijone evrov:

»Predpogodbe so bile podpisane v marcu in aprilu 2020, torej v času, ko je v vladah ministrovala Aleksandra Pivec, in to še pred dokončanjem gradnje. S tem poslom je podjetje GP Drava pokrilo polovico bančnega posojila za financiranje projekta v Ljubljani, iz katerega je sicer izšlo z milijonskim dobičkom.«

Aleksandri Pivec, gledamo jo z velikih in razkošnih plakatov na cestah, se navzlic modnemu outfitu dogaja tisto, česar bi si morala manj želeti: drsi iz afere in afero, iz njih pa se v svoji ambicioznosti ničesar sproti ne uspeva naučiti. Njena politična usoda je v celoti odvisna od kvalitete in posledično interesa slovenskih medijev za sumljivo reševanje njenega stanovanjskega problema. Nato pa še kakšnega, povezanega s promocijo Naše dežele.

Več:

Aleksandra Pivec kot Sharon Stone, Janez Janša kot Bruce Willis: o logiki odvračanja pozornosti

Aleksandra Pivec kot Sharon Stone: o vlogi »outfita« v politiki

Aleksandra Pivec kot žrtev, a spet s privilegijem: obdržala je varnostnika in šoferja

Slovenija, naša dežela: stari slogani novih političnih strank

Aleksandri Pivec manipulacija ni uspela

Ministrica, ki ne bi odstopila, ampak morda znova kandidirala

Ministrica na dopustu: dva pivca in en račun

Kmetijska ministrica v strahu pred likvidacijo

Ministričina zasebna zadeva

Njeni lastni poslanci zahtevajo odstop, toda raje ima podporo premierja

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d