In Media Res #51: Logarjeva nova stranka?

Novi podkast s Tadejem Štrokom in mano ponuja analizo treh izbranih tem v političnem in družbenem dogajanju zadnjega časa: najprej o apatiji trenutnih lokalnih volitev in zmagoviti formuli: zakaj volivce prepričajo tisti ne preveč pametni in zakaj imajo samozavestni idioti, če sledimo knjigi Deana Burnetta z naslovom »The Idiot Brain«, na volitvah prednost?

Nato govoriva o predrefendumski hektiki, kjer se bo bila vojna za javno radiotelevizijo, ki jo je Janša v veliki meri že osvojil, zdaj pa se mora grdo pretvarjati, da bi jo v imenu profesionalnosti osvobodil do konca. Kar seveda pomeni, da bi jo rad še bolj politično zasužnjil. Na koncu pogovora sledi razprava o enigmatični napovedi Anžeta Logarja o odpiranju novih vrat, ker menda prihaja nekaj velikega. Če naj bo dovolj veliko, je to veliko lahko samo projekt nove stranke, ta pa bo bodisi satelitska bodisi odklon od SDS, ki bo na novo premešal karte na desnici. Še bo napeto!

Vedno je pravi in celo skrajni čas, da poskrbimo zase z intelektualno samoobrambo. Pomagamo si lahko le s svojo kritično držo, zato vabljeni k poslušanju. Blog in s tem tudi podkast lahko podprete na platformi www.novdan.si.

IN MEDIA RES
IN MEDIA RES
In Media Res #51: Logarjeva nova stranka?
/

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑