In Media Res #52: Golob bi lustriral policijo

Novi podkast s Tadejem Štrokom in mano ponuja analizo treh izbranih tem v političnem in družbenem dogajanju zadnjega časa: najprej o napačnem koraku predsednika vlade in ambiciji protizakonitega čiščenja po policiji, ki res spominja na janšizem in je dodobra načela Golobovo verodostojnost. Mu je ljudstvo res dalo legitimnost, da ravna isto kot Janša ali morda prav nasprotno, da ne ravna? Odgovor bi moral biti enostaven.

V drugi temi govoriva o Toninovem »Dovolj je«, koncu neskončnih medenih tednov in napovedanem dramatičnem obratu proč od »političnega veterana«. Če bo Nova Slovenija držala svojo sedanjo obljubo, politična geografija v državi nikoli več ne bo takšna, kot je bila in je z Janšo politično konec, dokler si ne omisli nove satelitske stranke. Se prvak krščanskih demokratov zgolj dobrika Golobu? Na koncu pogovora pa še o novinarskem pogrešanju Boruta Pahorja in ljubezni do njega, zelo dobesedno. Kakšna je bila vloga medijev pri ustvarjanju njegove nesporno epohalne priljubljenosti in zakaj bo pogrešanje očitno obojestransko?

Vedno je pravi in celo skrajni čas, da poskrbimo zase z intelektualno samoobrambo. Pomagamo si lahko le s svojo kritično držo, zato vabljeni k poslušanju. Blog in s tem tudi podkast lahko podprete na platformi www.novdan.si.

IN MEDIA RES
IN MEDIA RES
In Media Res #52: Golob bi lustriral policijo
/

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑