Ministrica na dopustu: dva pivca in en račun

V prispevku Čas za ministričino slovo, čas za njeno družino sem že ugotavljal, da bi se morala Aleksandra Pivec zaradi spretnega, a zato nič manj korupcijsko spornega mešanja zasebnih obiskov s službenimi, od katerih prve plačujejo gostitelji, posloviti s svojega položaja. Sledila je napovedana solidarizacija z njo s strani strankarskih medijev, saj morajo vendar braniti ministrico v svoji vladi. Obenem pa lahko spremljamo zanimivo piarovsko taktiko – ministrica in predsednik vlade razkritij TV Slovenija ne komentirata, zavila sta se v molk.

Ministrica je sicer dejala, da bo vse pojasnila po vrnitvi z dopusta, tudi morda poneverjene in popravljane račune. Vmes pa se je na dopustu odločila za instagramske vinjete s pomočjo ministra Anžeta Logarja, ki je na lokaciji vinske kleti Puklavec pri Ormožu ob kozarcu rujnega kolegialno ugotavljal, da sta se našla dva pivca.

In ne zgolj to, enako solidarno je ponosno pokazal račun z vsemi prikritimi podatki, kar zadeva zneske – kakor da bi se rogal javnosti, ki pričakuje pojasnila glede spornih ravnanj ministrice glede naknadnih sprememb hotelskega računa v Izoli. Ministrica je zgodbo delila na Facebooku.

Ministričina objava na Facebooku

Bomo videli, če bo piarovska pomoč ministra Logarja kaj zalegla. Še novembra lani so Janševi mediji sicer ministrico huronsko napadali in ugotavljali, da je Pivčeva ponarejala listine, izvajala krajo intelektualne lastnine in goljufala v zadevi SRIPT.

Ampak marca 2020 je postala »naša« in temu sledi značilna moralna hipokrizija – kdor je »naš«, sme vse našteto početi, kdor je »njihov«, pa seveda ne!

Nova24TV lanskega oktobra ogorčeno o ponarejanju ministrice

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: