Čas za ministričino slovo, čas za njeno družino

K prispevku Eugenije Carl na TV Slovenija o ministričnih neprepričljivih argumentih, kaj je počela v Izoli, ko je skupaj z županom urejala projekt ribiškega muzeja, nato pa obisk podaljšala čez vikend, ni veliko dodati. Najbrž bomo lahko spremljali zanimivo medijsko in politično pokritje zgodbe. Naj ugibam: klasični mediji bodo rezervirano povzeli zgodbo, strankarska medijska propaganda oblastnikov pa se bo na vse kriplje trudila, da ministrici pomaga.

Čas za najdražje

Več kot očitno Aleksandra Pivec, v tej vladi do konca obremenjena z nesluteno nenačelnostjo paktiranja z Janšo in nezaupnicami v vrstah lastne stranke, tokrat naravnost in brez sramu javno laže, da hodi na obalo na pogovore z ribiči, dejansko pa si jemlje »čas za najdražje, čas za družino«, kot je sama iskreno zapisala na socialnih omrežjih in se nehote izdala.

Njena receptura je dokaj preprosta, spretno povezati službo in družinsko življenje, računov ne plačati iz svojega žepa, ampak včasih na stroške podjetij, drugič na naše, tokrat občinske. In ko se sklicuje na pogovore z ribiči, zaradi katerih se je menda mudila na obali, ni bolj žalostnega demantija od tega, da omenjeni o tem obisku ne vedo ničesar…

MMC RTV Slovenija o novi aferi ministrice

Ne pokaže računov, razen če so ponarejeni

Še več, kot je včeraj prepričljivo razkrila novinarka, v hotelu za nameček kasneje še amatersko (večkrat?) ponaredijo račune, da bi ministrico v neugodnem položaju po razkritju zavarovali. Kar je prozoren manever in kaznivo dejanje po sebi, očitno celo dogovorjeno dejanje več akterjev, po drugi strani pa so pojasnila z njenega ministrstva in izolske občine do potankosti usklajena, kakor da bi jih pisala ista oseba. In če v aferi Vinakras ni želela pokazati računov, so jih tokrat kar ponaredili…

Kako je že zahteval predsednik vlade, ko jo je pohitel zelo prozorno zaščititi že v aferi Vinakras, namesto da bi sankcioniral korupcijo v lastnih vrstah (Janša dal navodilo ministrom, da bi prikril potencialno koruptivno dejanje)? Da morajo ministri promovirati podjetja in kmete, je dejal, da je to ukaz! In ministrica se je potem agresivno branila, da bo oblekla predpasnik z logotipom vsakogar, ki ga obišče… Nesmisel!

Ministrica se uči: ko je hudo, postane ideologija, od katere ljudje ne morejo živeti, uporabna tema

V dobro politične omike in integritete

Ne, to je zgolj promocija korupcije in družinskega slogana »Imamo se fajn na morju«! Skrajni čas je že, da ministrica odstopi in si resnično vzame čas za družino, kajti tole je po projektu SRIPT in protežiranju posameznikov (Ministričina zasebna zadeva) ter epizodi z Vinakrasom dejansko že najmanj tretja njena afera. Če v tej državi integriteta in pregon korupcije še kaj štejeta, če ju avtokratski režim še ni povsem ukinil, se mora posloviti. V dobrobit politične kulture in omike, če je še kaj premoremo, bi bilo nujno, da to stori kar sama in takoj ponudi svoj nepreklicni odstop.

Ampak na nekuvertirani način, kajti vemo, da njen šef kuvert ministrov ne odpira (Morda bo odprl kuverto: kdo laže, Hojs ali Janša?).

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: