Janša dal navodilo ministrom, da bi prikril potencialno koruptivno dejanje

Kako zakriti potencialno koruptivno dejanje, zaradi katerega bi lahko trpela tvoja vladajoča koalicija?

Preprosto, tvegano dejanje narediš za vrlino in ga predlagaš za splošno prakso. Po tem, ko se je v promocijskem videu pojavila ministrica Pivčeva, se je premier odzval, da promocijo domačih podjetij pričakuje tudi od drugih članov vlade.

Njegovo pogumno dejanje, ki je sledilo po objavi medijskih prispevkov o gostovanju kmetijske ministrice in predsednice koalicijske DeSUS Aleksandre Pivec na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v promocijskem videu zasebnega podjetja Vinakras, zdaj čaka na korupcijsko, pravno in medijsko preverbo.

Medijsko v smislu pregleda, ali bodo novinarji sposobni in voljni obsoditi takšen nedostojen namig. Če bi že čisto zares držalo, da ima premier prav, potem pričakujemo, da na naslednji seji vlade vsi ministri oblečejo majice z napisom Vinakras, podjetnice in podjetniki pa nemudoma pišejo na Gregorčičevo, saj ministri in premier pričakujejo njihove reklamne rekvizite, da se sprehodijo z njimi. In morda tudi kakšno brezplačno bivanje ne bo škodilo.

In potem bomo videli, če novo navodilo predsednika vzdrži resno presojo ali gre morda za resno korupcijsko tveganje in interesni konflikt zaradi pozicije, ki jo zaseda.

Janševo več kot sporno navodilo ministrom

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: