Vlada zaenkrat odločena uničiti STA

Taktika oblastnega finančnega izčrpavanja Slovenske tiskovne agencije se nadaljuje, zato je direktor STA Bojan Veselinovič poslal nov alarmantni dopis premierju Janezu Janši ter vsem ministrom in ministricam – kar pomeni vsem iz kvote SDS, Nove Slovenije, Desus in SMC.

Poskus discipliniranja, ki ga operativno izvaja vladni UKOM na čelu z Urošem Urbanijo, je dovolj prezenten javnosti in politiki, po vrsti šikaniranj je nezakonitost ustavljenega financiranja agencije potrdila tudi vladna služba za zakonodajo, zato sta kolektiva STA in nadzornega sveta družbe zahtevala plačilo za opravljeno delo v zadnjih mesecih (Vladni Ukom nad STA: Veselinovič je kriv).

Veselinovič je med drugim opozoril: »Ukom je s samovoljno zaustavitvijo financiranja opravljanja javne službe presegel zakonska in pogodbena pooblastila. STA navkljub temu nenehno opravlja z zakonom predpisano javno službo in je ni nikoli ustavila. STA v nemogočih razmerah torej polno deluje in izpolnjuje svoj del obveznosti, vlada pa se ne opredeli do početja Ukoma«.

Janševa vlada je očitno videti odločena, da ogrozi delovanje agencije za vsako ceno, kar se ujema z dosedanjimi tendencami in napovedmi, kako si pokoriti medije v novi vojni z njimi (Nove stare vojne z mediji: žabja perspektiva). STA je sicer že dolga leta, tudi po prevzemu oblasti, tarča nenehnih diskreditacij in blatenj, nikakor ne kot edini medij (Janša: STA je ventilator lažnih novic). Tovrstnih pritiskov ni želel obsoditi niti predsednik države (Brez obsodb pritiskov na STA: predsednik Pahor znova nima stališča), zaradi vsega pa se je Veselinovič znova obrnil na javnost, da vnovič apelira na kolektiv vlade in vse njene člane pozove k odgovornemu ravnanju.

Razumeti je, da želi skozi takšno gesto pritisniti tudi na druge stranke vladajoče koalicije, ki krvavih rok asistirajo pri sramotnem početju. Njegovo pismo objavljam v celoti:

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d