Biti v kopalkah je biti predsednik po meri instagramskih algoritmov

Sveže ugotovitve konzorcija novinarjev kažejo, da Instagramov algoritem uporabnike sili v objavo fotografij v kopalkah ali spodnjemu perilu, povzemajo ugotovitve na portalu Pod črto.

Raziskovalci so analizirali 2300 fotografij sodelujočih v raziskavi, vendar ne poročajo, ali je med njimi tudi predsednik republike Slovenije, ki sicer rad sliši, da velja za kralja Instagrama. Med februarjem in majem so novinarji analizirali 1737 objav ustvarjalcev vsebin, katerim so sledili prostovoljci. Te objave so vsebovale skupno 2400 fotografij. Računalniški program za prepoznavo fotografij je ugotovil, da je 362 oziroma 21 odstotkov fotografij vsebovalo posnetek žensk v kopalkah ali spodnjem perilu oziroma posnetek moškega z razgaljenim prsnim košem. Te fotografije pa so zavzemale 30 odstotkov fotografij omenjenih ustvarjalcev vsebin na časovnici prostovoljcev, ki so sodelovali v raziskavi. 

In res: leta 2017 je tudi Pahor, nekoč maneken, res poziral v kopalkah ob blejskem jezeru, celo sredi januarja.

O predsednikovih populističnih koketerijah pišem v desetinah člankov (recimo v Srečni dnevi za narod, ki ima takega carja in  Vsi Pahorjevi obrazi: če je lahko on vsak, je vsak lahko predsednik), o novi modi domače politične promocije na Instagramu pa v Erjavčeva populistična ofenziva: domači kralji Instagrama se množijo in Borut, Kolinda in Karl: kako nas farbajo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: