Šminka in oprsje: o učinkih virusa na seksizem

Delo nas danes pod naslovom Z rdečo šminko in dekoltejem nad krizo osrečuje z nekaj svojega psihoanalitičnega uvida v čas po koronakrizi.

Polona Malovrh je aktivirala zloglasnega Romana Vodeba, da nam pojasni, kaj je naloga žensk v teh časih. Pričakujemo lahko njihovo lepotičenje, neskončno posedanje pred ogledalom, barvanje las na svetlo, uporabo rdeče šminke in laka za nohte, seveda bodo dekolteji globji in kazale bodo več kože, postale bodo verbalno agresivne, pri moških pa sledi udarec zaradi simbolne kastracije, ker bodo ostali brez denarja in s tem tako rekoč brez svojih falusov.

Izsek iz današnjega Dela

Domislice so se urednikom zdele dovolj prave, da so jih postavili v naslov. Vodeb je sicer znan po tem, da ne skriva svojega seksizma, prezira feminizem, zanj je psihopatska ideologija, homoseksualnost je patološka deviacija, ženske ne smejo zasedati vodilnih položajev v družbi, gospodar pa jim mora dati kompas, da sledijo in ubogajo.

Kot takšen je pač nadvse ustrezna izbira za osrednje medije, najbolj ga cenijo pri Večeru in Delu, če madžarskih glasil ne omenjamo.

Več:

Spolno frustrirana manjšina in referendumski zmagovalci

Moški dajejo svoj organček: o seksizmih na dan žena

Moški kot ogrožena vrsta: seksizmi in zarota na nacionalki

Uredniki Dela so na http://www.delo.si članek postavili na najbolj vidno mesto
Vodeb in predsednik vlade o feminizmu in homoseksualnosti
Seksist o gospodarju, ki mora dati kompas

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: