Slovenski megastar in njegov outfit

Če je le mogoče, se med formalnimi dolžnosti v službi rad preoblečem v kavbojke & te reči. 

#formal #casual #outfits #pahor #president #presidentpahor #slovenia

Kar je v Sloveniji aktualizirani in medijsko podprti standard, na tujem ravno ni. Predsednikove oblačilne navade so svojčas pritegnile pozornost slovaških tabloidov, zato so se čudili: »Vľavo príchod: Prítomní si neboli istí, či je to naozaj Slovinský prezident Borut Pahor.« Ali po naše: prisotni niso bili prepričani, če je tisti tip v kavbojkah na sprejemu res slovenski predsednik Borut Pahor. Pa je bil.

Večini je kajpak simpatična tovrstna oblačilna koketerija, sploh podvojena na površini zrcala, in najbrž so precej trdi ti Slovaki, kjer so nekateri ugotavljali, da ga raje ne bi imeli za predsednika: »Som rada, že to nie je náš prezident.« (Vesela sem, da to ni naš predsednik.)

O takšnih in podobnih protokolarnih zagatah sem pisal v Kavboj Pahor in protokol posmeha in deloma v Pahorjevi nezavezani čeveljci. Dobra novica pa je, da v državi Kolinde Grabar Kitarović najdemo tudi podporo. »Ponos zemlje Slovenije i Slovenskog naroda,« zapiše nekdo, ki ga pričakuje na otoku Pašman, zavidajoč tistemu, ki ga laskajoče označi za slovenski megastar, seveda navdušen nad njegovim šarmom in outfitom.

Sporočilo najbrž, ki si ga želi slišati vsak polnokrvni komunikacijski populist. Ker potem ve, da mu je uspelo in so ljudje ponosni tudi na njegov oblačilni flirt in slog.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: