Važno obvestilo generalnega odgovornega urednika medijev

V bistvu mora biti kar posebne vrste shizofrenija, če z mediji vodiš totalno vojno do zadnjega metka in si obenem domišljaš, da si njihov urednik. Morda celo generalni urednik.

In tako je generalni odgovorni urednik slovenskih občil v svoji zadnji okrožnici na tviterju pozval, da domači novinarji pri svojem delu začnejo pravilno naslavljati politike. Na primer: ob bivšem predsedniku republike Milanu Kučanu se napiše »nekdanji šef ZKS in zločinske Udbe«. Ob aktualni predsednici republike se mora napisati »nekdanja predsednica Rdečega križa«. Ob aktualnem predsedniku vlade Robertu Golobu pa mora obvezno biti pribeleženo »nekdanji namestnik Zorana Jankovića«.

Velja za RTVS, POP TV, Delo, Dnevnik, Večer, STA in čisto vse domače medije! Kdor se ne bo držal novega ukaza, bo najbrž letel.

Shizofrenija obsedenosti z mediji, ki terja stigmatizacijo in demonizacijo političnih nasprotnikov, se nam skozi nakazano dihotomijo kaže v dodatno simptomalni luči. Če Janez Janša misli, da si mora medije totalno pokoriti, hkrati pa kot feldmaršal zaukazuje vsem po vrsti z dekreti, ki jih uvaja z dopisanim ukazovalnim »VAŽNO!«, potem bi iz drugega sledilo, da jih že ima pod kontrolo. Kajti ukaz predpostavlja nadzor in uredniško funkcijo, vojna z mediji pa ravno nasprotno, odsotnost nadzora.

Kaj torej: Janša bojuje vojno z mediji ali jih že kontrolira?

Več:

Ljudmila Novak o nepotrebnosti vojne z mediji

To smo že nekje videli: Politico o vojni z mediji, ki sproža déjà vu

Nove stare vojne z mediji: žabja perspektiva

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: