Trump odličen drugi

Na Jančičevem Siolu so po njegovem promptnem prevzemu te funkcije po pričakovanju znova aktivirali prvo bojno linijo pravovernih kolumnistov, med katerimi je dr. Žiga Turk že stari obraz.

Njegova nova kolumna že v prvem stavku ponuja osupljiv poklon Trumpu, ki se potem z nezmanjšano mero nadaljuje:

Na volitvah za predsednika ZDA je slovenski zet Donald Trup zasedel odlično drugo mesto. Dobil je več glasov kot dotedanji rekorder Obama, dobil je več glasov kot katerikoli drugi republikanski kandidat kadarkoli, dobil je večji delež glasov temnopoltih od kateregakoli republikanca po letu 1960.

Ampak zaustavimo se zgolj pri začetnem komplimentu, ki ga je Turk podal, da je bil Trump v zadnjih volitvah »odličen drugi«. Postavimo ga v kontekst vseh zadreg okoli posmeha in skrbi, ki jih je Janševa predčasna čestitka napačnemu zmagovalcu ameriških volitev sprožila po celem svetu – v kombinaciji s tem, da zdaj ne želi čestitati Josephu Bidnu.

Mar ni tako, da premierju Turk nesebično ponuja elegantno rešitev: Janša bi vendar lahko popravil svojo manjšo začetno napako in kot zvest podpornik iz Slovenije zdaj Trumpu sporočil, da mu čestita za odlično drugo mesto!

Več:

Kdaj je Jančič postal odgovorni urednik Siola?

Janša je Trumpa že predčasno razglasil za zmagovalca

Ali Janša vedno bolj škodi mednarodnemu ugledu Slovenije?

Retorika ukradenih volitev: Trump ponavlja za Janšo

Janša in Trump pri pravopisu: al prav se piše kaшa ali kaſha?

Bidnov svetovalec o koruptivnem slovenskem predsedniku vlade

Janša ga je blokiral: Bidnov svetovalec sicer ni navdušen nad lekcijami iz iliberalne demokracije

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: