Hojsova varčevalna shema: prvorazrednim prvorazredne parcele za prvorazredno ceno

Mladina je razkrila, nepremičninski minister Aleš Hojs je po vsem sodeč svojo novo parcelo v vrednosti 264.000 evrov (plačal je le 75.000) kupil tudi od tega, kar je privarčeval z neplačevanjem RTV naročnine, morda pa tudi pozivanjem proti plačevanju. In ja, nakup je stekel brez hipoteke!

Seveda zgolj parodiram, kajti takšna varčevalna smeha ni zadoščala in glede na prihodke ne vemo, katera je – tega zaenkrat ne ve niti KPK, pa bi morala. Popovičev svetovalec Radivoj Andjelković je bil tisti, ki mu je nakup omogočil in hkrati tisti, ki je v Hojsovi prejšnji službi imel nekaj od tega, ugotavljajo na Necenzurirano:

»Po tem, ko je Aleš Hojs leta 2014 dobil službo v državnem podjetju DRI, je to začelo sodelovati s turistično agencijo Interconti v lasti Andjelkovića. Prvo fakturo mu je izstavila konec istega leta, do februarja letos pa je Interconti od DRI prejel nekaj več kot 123.000 evrov.«

Po podatkih Necenzurirano je sicer Hojs s svojimi prihodki lastnik hiše v Spodnjih Pirničah, bil je lastnik vrstne hiše na Jamnikarjevi v Ljubljani, zdaj prepisane na hčerko, še enega stanovanja in zazidljivega stavbnega zemljišča. Nova Hojsova parcela z razgledom v Kolombanu je torej le zadnja akvizicija v nizu, sicer pa rad pomaga tudi na družinskem vikendu nad Metliko, kjer navzlic vladnim odlokom o gibanju, s katerimi redno žuga pred kamerami, občasno kosi travo.

Prava resnica tistih, ki se imajo za zaščitnike drugorazrednih, je s tem vzpostavljena: za prvorazredne veljajo prvorazredne parcele za prvorazredne cene. In kakšna ironija, ob razkritju zadnjega nepremičninskega posla je ravno potekala interpelacija proti njemu, a ta poslank in poslancev v SDS, NSI, SMC in Desus (z izjemo enega) nikakor ni zmotila.

Zdaj vemo, v teh strankah so vsi za Hojsovo in najbrž tudi lastno prvorazrednost, na vladi pa za novega državnega sekretarja Borisa Popoviča, novega soseda notranjega ministra na parceli v Kolombanu. Vse mora ostati v familiji.

Več:

Počivalšek in Popovič: kaj ustvarja istost njunega pogleda na svet

Minister, ki rad pomaga na vikendu

Kako RTV reklamira tiste, ki hujskajo proti plačevanju prispevka

Hojsova manipulacija glede neplačevanja RTV prispevka

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: