Minister, ki rad pomaga na vikendu

Več kot očitno je torej le dovoljeno obiskati družinski vikend in pomagati tašči pokositi travo. Le minister te vlade morate biti in tisti, ki pravi:

Spoštujte odloke vlade, zavedajte se resnosti situacije, in vsi prispevajmo k temu, da bo čas epidemije čim krajši.

V tej relativno presenetljivi zgodbi TV Slovenija nam Nina Mrzlikar razkriva, kako Aleš Hojs ne spoštuje vladnega Odloka, h kateremu sam najbolj goreče poziva. Presenetljivi zato, ker dokaj redko doživimo, da bi se javna radiotelevizija odločila za tako rekoč preiskovalni prispevek v svojih osrednjih informativnih programih.

Ali je minister pomagal sorodniku, v svojem odzivu potem njegovi niso zapisali, zaradi varovanja osebnih podatkov pa tudi niso želeli razkriti, ali ta oseba, ki je potrebovala njegovo pomoč, živi na naslovu počitniške hiše ali v naselju. Žal taistih argumentov ne morete uporabiti v razpravi s policijo, ki vas je ustavila na vaši poti, tj. sklicevati se na varovanje osebnih podatkov.

Kar je zmotilo smiselnost prispevka, je bil potem v finišu naslov, ki so ga izbrali na MMC RTV Slovenija ob objavi TV prispevka. Ta namreč v povedi pritrjuje natanko tistemu, v kar so poskušali v prispevku podvomiti ali vsaj nakazati svoj dvom. Da je namreč minister prijazen in je nudil pomoč, ne pa kršil Odloka:

Minister Hojs za veliko noč na družinskem vikendu, kjer je pomagal pomoči potrebni osebi

Smola, plemeniti novinarski smisel je s takšno gesto potem v veliki meri zbledel.

MMC RTV SLO: ministrova pomoč na družinskem vikendu

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: