Hojsova naročnina in RTV mazohizem

Aleš Hojs, menda kandidat za predsednika še ene desne stranke in abonirani gost Odmevov, se javno hvali, da odjavlja svoj RTV sprejemnik. Očitno mehka verzija vsesplošnih pozivov k temu, da se več na plačuje prispevka v režiji gospoda Janše.

Hojs odjavil RTV tvit Janša

Če bodo v naslednjih treh letih Hojsa gostili v programih RTV Slovenija, se bo treba vprašati po pameti. Erteve urednikov in vodstva. Saj celo sam pravi, da ne želi gledati programa, ki ga producirajo in predvajajo.

Lahko bi govorili o majhnem paradoksu torej, morda o novem pravilu: če ne plačuješ televizije, ker ti ni všeč program, res ni potrebe, da bi v njem nastopal. Če odkrito ščuvaš proti plačilu naročnine, res ni potrebe, da bi te morali gledati tisti, ki jo plačujejo. Izziv za RTV hišo. Mi naj gledamo njega, on pa programa ne bo ne plačal ne gledal?

Zanimiv je tudi Hojsov trik, ki ga je revitnil Janša: formalno odpoved naročnine obstaja le v obliki odpovedi RTV sprejemnika. Bolj pošteno bi seveda bilo, da je preprosto ne plačuješ, tako kot zase pravi Janša. In kot se je nekdo pri tem zlagal: Filli ali Janša.

Več:

V iskanju veleizdajalcev

Odprto pismo vodstvu RTV Slovenija

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading