Ko pridejo na vrsto študije spolov

Madžarska vlada je v začetku avgusta 2018 objavila predlog zakona, s katerim bi prepovedali študij in izdajanje visokošolskih diplom, ki izhajajo iz študijev spolov. Kasneje je to res storila in poučevanje študij spolov na univerzah ni več mogoče.

Podoben korak so zdaj storili romunski poslanci in sprejeli zakonodajo, ki prepoveduje vključevanje študijev spolov v izobraževanje. Romunski akademiki in študentje so sicer zaman protestirali, češ da bo takšna prepoved romunsko izobraževanje pahnila »nazaj v srednji vek«.

Danes pa je slovenski predsednik vlade na podlagi objave skrajno desničarske Voice of Europe pokazal, da se očitno navdušuje nad takšnimi prepovedmi.

Premier, navdušen nad novico o prepovedi študijev spolov

Kot dokazujem že dlje časa, ga del slovenske univerzitetne srenje, predvsem znotraj Zbora za republiko in Katedrale svobode, močno politično podpira v vsem, kar počne (Premalo in obenem preveč sproščeni: projekt sproščanja medijev 3.0, Spomenica sproščenih o zunanjih sovražnikih in zdravstveni katarzi, Intelektualni pogum podpreti oblast: o odgovornosti in navidezni dihotomiji). Iz tega bi lahko kar dobro sklepali, da bo domača akademska srenja manj enotna, ko bodo prišla na vrsto podobna ideološka vprašanja okoli šolstva in izobraževanja.

Del podpisanih Katedrale svobode v podporo vladi

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: