Cinični Hojs svetuje ljudstvu električni avto, če mu je bencin predrag

Energetska draginja je na pohodu, takoj po porazu na državnozborskih volitvah pa je Janševa vlada sprostila cene pogonskih goriv, zato sta se posledično podražila bencin in dizel. Konec je tudi zamrznitve obračunavanja omrežnine za elektriko, nekateri ponudniki dražijo plin in med državljani se je ustvaril vtis, da se je populistična politika delitve bonbončkov, ki jo je zadnji dve leti negovala oblast, nepreklicno zaključila.

Da lahko sprostitev cen ob ustavitvi državne regulacije razumemo tudi kot način kaznovanja državljanov in obenem ustvarjanja slabe volje do nove vladajoče stranke Gibanje Svoboda, je s svojim tvitom odkrito potrdil kar notranji minister Aleš Hojs:

»Ne vem zakaj takšno obleganje bencinskih servisov.V svobodi nam novi PV razlaga,da si naj kupimo električni avto in da dražji ko bo bencin prej bo to smiselno.V širih letih se nam povrne in noben disel ni konkurenčen pravi. Če pa enkrat tedensko še meso opustite, ste pa na konju.«

Logika privoščljivosti

Zanj značilno jezikovno neurejen tvit, sicer zaradi kaotičnosti na robu razumljivega, ni samo ciničen. Pomembno je dojeti, da zapisani cinizem prepoznavno poganja logika privoščljivosti in da je v očitni »koleraciji« z opisanim motivom maščevanja, ki ga oblast usmerja proti ljudstvu. Povedano drugače, ker bonbončki niso pomagali k zmagi stranke SDS, se zanj več ne bo trudila – ljudstvo si zato naj raje kupi električne avtomobile, če mu draginja pogonskih goriv ni všeč. Če ni kruha, bodo pa električno potico jedli. Če nima za rogljičke, deset njihovih vrst, naj uživa meso. Saj res, mesa pa ne damo!

Hojsovo zaigrano čudenje in bistveno manj zaigrana nesramnost, češ moja vlada vam je pocenil goriva, ampak saj ste volili Goloba in ste torej za električni avto, zato ob podražitvi ne boste prizadeti, niti ne želi skriti zlobe do ljudi. Takšne, ki jo je takoj z všečkanjem nagradilo 700 njegovih podpornikov. Dolgoletni sejalci sovraštva in cinizma so pač uspešno in nekaznovano naokoli raztrosili svoja semena in sadike, ki se prijemajo.

Še en neplačnik RTV prispevka in programski svetnik: podpornike Janše očitno zelo zabava podražitev

Rad ima mazohiste in oni njega

Ministrova era zajedljivega pobalinskega sovraštva, posmeha in norčevanja se sicer po volilnem porazu hitro izteka. Bolj je nedojemljivo, kdo vse je njegove številne cinizme toleriral ali posredno sponzoriral. Ne sicer bencinskih servisov, toda zadnja leta je Hojs oblegal tudi studio RTV Slovenija, novinarski kolektiv mu je ob tem dovolj ponižno jedel iz roke, čeprav je politik pozival proti plačilu RTV prispevka. Niti tega mu niso želeli očitati! Nesluteni uredniški in novinarski mazohizem, ki že po sebi razkriva glavno težavo naših medijev.

Več:

Hojsova koleracija: o jezikovni pohabi kot simptomu avtokracije

Kako RTV reklamira tiste, ki hujskajo proti plačevanju prispevka

Tarča, lažni profili in »Naši redni neplačniki čestitajo in pozdravljajo«

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: