Ministrovo ekstremno norčevanje: Hojsovih nič evrov donacije za STA

Po socialnih omrežjih je že stekla kampanja finančne pomoči Slovenski tiskovni agenciji, ki jo želi brez sramu in zadržkov vlada Janeza Janše do konca uničiti, tudi ob asistenci ministrov iz kvote Nove Slovenije, DeSUS in SMC.

Pred vrati je svetovni dan svobode medijev, ki ga obeležujemo 3. maja, letos bo pri nas posvečen predvsem razmeram na STA, ob tej priložnosti pa bo Društvo novinarjev Slovenije skupaj s Sindikatom novinarjev Slovenije pripravilo novinarsko konferenco o položaju novinarjev, predvsem o nezakonitem finančnem izčrpavanju STA.

Kampanja reševanja STA z donacijami

Ob tem bodo v društvu napovedali uradni začetek kampanje, pobude za katero so prišle tudi iz civilne družbe z željo po začasni finančni pomoči agenciji; ta predstavlja, kot pravijo v DNS, steber kakovostnega in profesionalnega medijskega prostora.

Kampanjo doniranja na socialnih omrežjih na številko 1919 je nato opazil notranji minister Alejš Hojs in se sarkastično odzval na tviterju. Čeprav so navodila jasna, se mu je zdelo skrajno duhovito donirati nič (0) evrov in se pohvaliti, da sistem ne deluje, zaradi česar da ne more pomagati agenciji.

Ekstremen cinizem

Naj spomnim, Hojs je v preteklosti že na veliko pozival druge, da sledijo njegovemu zgledu in prenehajo plačevati RTV naročnino. Njegov svež poskus norčevanja, umazanega duhovičenja in ekstremnega cinizma, zrcali vso mentalno obubožanost oblasti: dokazuje njen perverzni užitek v uničevanju medijev, implicitno priznava hrepenenje po njihovem podrejanju in uničevanju, celo ob vseh številnih pozivih mednarodne medijske, strokovne in politične javnosti, da s tem prenehajo.

Toda kaj, ko je oblastniška aroganca prevelika, da bi se teptanju medijske svobode uprli. Predvsem pa se je potrebno zavedati, da se pod tovrstne cinizme s svojo kolaboracijo podpisujejo tudi ministrice in ministri, kot so Lilijana Kozlovič, Simona Kustec, Jože Podgoršek, Matej Tonin in podobni, vsi globoko prepričani, da morajo pri uničevanju slovenske demokracije do konca z veseljem pomagati.

In tukaj je moj skromen predlog za ministrice in ministre Janševe vlade v upanju, da ga še kdo posvoji: pokažite, da zmorete, donirajte nič (0) evrov, če si upate in s tem ponovite Hojsovo pobalinsko gesto, ali pa donirajte več, pričakovanih pet (5) ali več evrov. Bo šlo?

Več:

Evropska komisija finančno rešuje STA, slovenska vlada jo uničuje

Igra mačke z mišjo: vlada zavrača pošiljke STA

Janša, društvo ljubiteljev radiča in STA kot portal z največ lažmi

Janša: STA je ventilator lažnih novic

Premier zahteva odstop direktorja STA in hkrati hvali alternativno tiskovno agencijo

Vladni Ukom nad STA: Veselinovič je kriv

Finančno sesuvanje STA: marionetni Zorčič pošilja novinarje na sodišče

Hojsova naročnina in RTV mazohizem

Tarča, lažni profili in »Naši redni neplačniki čestitajo in pozdravljajo«

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: