Lastna hvala, cena mala: Janša o svojih kvalitetah

Pri predsedniku vlade se toksičnost na tviterju ali sicer rada prevesi v cinizem, zmerjanje in žaljenje, toda redkeje je odkrito kombinirana s samohvalo.

Nedavno smo videli, da je Janjo Sluga podučil, da ga o obnašanju na tviterju že ne more podučevati, ker pripada stranki, ki ima tridesetkrat manjšo podporo od njegove. Tokrat je ponovil povsem identičen motiv, le da ga je razširil v neznosno primerjalno hvalo na svoj račun:

»Ko vidiš tole četverico neizključevalnih, sposobnih, strpnih, povezovalnih, pogumnih, suverenih, v EU in svetu prepoznavnih, vse z osebno volilno podporo nad 30%, avtorje številnih knjig in esejev – človeka prime, da bi si jih za kako leto zaželel na vladi.«

Toliko odbijajoče ošabnosti na Veliki petek ne premore marsikdo, še najmanj najbrž kristjani: njegova misel implicira, da je on v svetu in Evropi prepoznaven, vsi štirje predstavniki opozicije pač ne, da ima imenitno volilno podporo nad 30 odstotki, drugi kajpak ne, da je on velik ekscelenten literat, medtem ko se šefinje in šefi opozicijskih strank ne morejo pohvaliti s knjigami in eseji. Najbrž je zgolj znakovna omejitev tviterja bila tista, da je moral tak lavdacijski niz sebi v prid ustaviti. Mimogrede, ob žalitvah na račun SMC se je takrat javil celo njemu najzvestejši Zdravko Počivalšek in spregovoril o tem, da je škodljiv, žaljiv in da se mora bolj kontrolirati.

In če premierja že »prijema«, da bi opozicija bila na oblasti za eno leto, kajti več ji ne bi privoščil, rešitev ni daleč… Če bi res rad videl, bi lahko takoj ponudil odstop in predčasne volitve! Ustavna obtožba, ob kateri so se zbrali danes v opoziciji, je najbrž dober povod za uresničitev njegove želje.

Sicer pa je civilnodružbeno podporo pobudi glede ustavne obtožbe podpisalo okoli 150 vidnih ljudi iz javnega življenja in skoraj 3000 državljanov – ena od številnih iniciativ, ki se po zaslugi urednikov nikakor ne more prebiti v medije na ustrezni ravni.

Več:

Spor v vladi: Počivalšek obtožil Janšo, da je žaljiv in škodljiv

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: