Kadrovanje v pisarni Nove Slovenije: zdaj tudi na Agenciji za varnost prometa

Stranka Nova Slovenija nemoteno kadruje, brez kakšnega posebnega sramu ji s pomočjo zelo pasivnih medijev v vseh javnih nastopih uspeva ohranjati neke vrste vtis odprte drže »dialoško« inspiriranih krščanskih demokratov, sredinskih mediatorjev in posrednikov na političnem polju, ki pa ostajajo gluhi in slepi ob vsem, kar počne njihovi veliki Drugi, Janez Janša. Na vsako poizvedbo, zakaj dopuščajo rušenje demokracije, napade na medije, policijo in sodstvo, se izvijajo s sklicevanjem na to, da o tem bodisi ne vedo nič, da s tem nimajo nič, da to prepuščajo organom pregona.

No, v resnici počnejo isto. Kot lahko beremo in vidimo na POP TV in 24ur.com, so zaradi spornega kadrovanja na vrhu javne Agencije za varnost prometa ravnokar protestno odstopili štirje od devetih članov sveta agencije. Predsedniku sveta Juretu Prestorju očitajo, da je podlegel političnim pritiskom in za direktorja agencije predlagal neizkušenega Jožeta Hribarja, člana Nove Slovenije. O tem pa naj bi se dogovoril kar v prostorih te stranke.

Ne gre oporekati, prostori strank so najbolj praktični in priročni, nadzor steče neposredno in izbranci imajo neposredno zagotovilo, da jih je izbrala centrala. A ko nek medij odkrije tovrstno afero, temu drugi s težavo sledijo. Pred časom sem opozarjal na nedopustno kadrovanje v primeru političnega pohoda na vrh Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Volčje kvote kot ime za politično vmešavanje v podjetja: podpredsednik Nove Slovenije na čelu Darsa, Hajdinjak ostaja podpredsednik stranke in obenem vodi Dars. Na DARS se je gladko povzpel podpredsednik Nove Slovenije Valentin Hajdinjak, ki obe funkcijo hkrati opravlja še danes, 30. oktobra 2020, obenem ostaja podpredsednik koalicijske stranke in šef DARS-a, prav nič se ni in se očitno ne bo spremenilo. Nove manire.

Vodstvo Nove Slovenije na 30. oktober 2020: eklatantna politizacija državnih družb

Mediji se s tem primerom res niso pretirano ukvarjali, čeprav so pri krščanskih demokratih v zagovor uporabili neverjetno retoriko, vključno s zanikanjem lastnih političnih principov o nevmešavanju v delovanje državnih podjetij, da bi upravičili svoje ravnanje.

Danes smo lahko prebrali, da alternativni mandatar dr. Jože P. Damijan odhaja s košarico s pogovorov z Matejem Toninom. Pričakovano, neumna poteza. Kajti zakaj se na Novo Slovenijo sploh naslavlja? Zakaj se alternativna vlada spogleduje s stranko, ki v primerjavi s SDS deluje le kot verbalno malce manj groba verzija svojega večjega brata, kot malce bolj zvito razpoložen plenilec? S tisto stranko, za katero Domen Savič alias Državljan D v nizu člankov ugotavlja, kako preko Ministrstva za obrambo z davkoplačevalskim denarjem oglašuje na spornih strankarskih in sebi lojalnih portalih? Zakaj se Damijan naslavlja na tiste, ki kot krščanski demokrati odkrito sledijo Mamonu, zakaj je zadovoljen s farizeji?

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: