Hajdinjak ostaja podpredsednik stranke in obenem vodi Dars

»Valentin Hajdinjak naj bi pred imenovanjem za šefa Darsa razmišljal o odstopu s položaja podpredsednika NSi, a se za to ni odločil. Mandat na strankarski funkciji mu poteče jeseni,« je zapisala Meta Roglič v Dnevniku (15. julij 2020).

Z dobro znano domačo anemičnostjo medijev je to tudi edini podatek, ki sem ga v njih zasledil po enem tednu iskanja (!) in odgovarja na vprašanje, ali bo morda podpredsednik Nove Slovenije, politično neposredno nastavljen na mesto novega predsednika uprave Darsa, zdaj morda vsaj odstopil s svoje politične funkcije.

No, ne bo, obdržal bo oboje! In tako kot je medijsko nevznemirjanje simptom tega trenutka, je tudi politična aroganca v ravnanju, dejansko je s prvim v strogi korelaciji: bolj so novinarji apatični in manj lajajo kot psi čuvaji, večjo drznost si lahko politiki privoščijo.

Imamo točno takšno demokracijo, kot smo si jo zaslužili s svojimi mediji. V stranki verjetno sledijo svojemu sloganju GRADIMO NORMALNO SLOVENIJO. Norme se pravkar vzpostavljajo, so pa nenormalno v neskladju z njihovimi siceršnjimi postulati. O brutalnih kršitvah Hajdinjakovih načel in programskih principov Nove Slovenije, kjer vsi prisegajo na to, da se politika ne sme vmešavati v delovanje podjetij, nato pa demonstrirajo zanikanje teh načel, pišem v Volčje kvote kot ime za politično vmešavanje v podjetja: podpredsednik Nove Slovenije na čelu Darsa.

Spletna stran Darsa: podpredsednik stranke kot direktor uprave

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: