Gorenak o veliki koaliciji med SDS in SD

V prispevku Fašistoidna vlada in domnevni uživalci drog: zakaj se fašistom lahko smeji? sem podrobneje komentiral besedni dvoboj med poslancem SD Matjažem Hanom in poslancem Levice Miho Kordišem.

Prvi je bil nadvsem užaljen, ker je njegova stranka naletela na hude besede o kolaboraciji s fašistoidno vlado, kot se je izrazil Kordiš. Opozoril sem na dvoje: na bržkone nehoteno obrambo Hana, ko je pred domnevno žaljivimi izrazi v bran vzel Janezo Janšo, na posledice tega zapleta v javni recepciji glede rabe izraza, kot je fašizem, in na drugi strani tudi na dejstvo, da je Kordiševa označba kolaboracije vendarle izjemno slabo utemeljena.

Danes pa je presenetil Vinko Gorenak, najbrž resen človek, aktualni Janšev sekretar in prej minister. A da ni resen? Javno je obelodanil, da naj bi obstajali intelektualni (!) krogi, ki tudi njega pozivajo k oblikovanju velike povolilne koalicije med SDS in SD. In k temu navrgel še, da med njimi ni poslanca SD Matjaža Nemca. Kajpak nismo naivni, da bi res verjeli slehernemu spinu iz vrst SDS. A tudi če gre zanj, je zanimivo premisliti, kakšni motivi lahko stojijo za njim in čemu bi takšen spin dejansko služil.

Kar je državni sekretar pogumno javno naznanil, bi v stranki SD ne smelo ostati brez hitrega demantija, sicer bo obveljalo, da se bo moral za besede o kolaboraciji na koncu Han opravičiti Kordišu in ne Kordiš Hanu!

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: