Počivavčerji: ko je minister končno lahko zadovoljen z medijsko obravnavo

Dnevnikovo rubriko z reciklažo navedkov in izjav politikov sem že večkrat kritiziral –  in rubrika seveda ni nikakršna posebnost le tega časopisa. Obtožil sem jo nereflektirane promocijskosti: če nekdo izjavi, da moramo v Sloveniji prepovedati splav, potem s suhim citiranjem te izjave zgolj promoviramo avtorja trditve in njegovo stališče. In kaj smo s tem dosegli? Kakšne posebne zaščite človekovih pravic ravno ne!

O tem pišem v prispevkih  Blut-und-Slowenien v Dnevnikovi rubriki in Eno sonce za male in velike ljudi: kaj početi s takimi izjavami?, če naštejem le dva.

Tokrat so se v Dnevniku spomnili promovirati z aferami obteženega Počivalška, ki je poprej duhovičil o nečem, za kar še nisem slišal in za kar lahko upamo, da ni zgolj domislica njegovih dobro plačanih piarovcev (Edina točka naše stabilnosti: lobisti in piarovci kot politični komentatorji). Navedli so njegovo izjavo »počivavčerjih«:

»Slišim, da se je skovanka počivavčer prijela, s tem smislom za humor kažemo pozitiven odnos do tega ukrepa.«

Dnevnik je nenatančno povzel že sam vir, Počivalšek tega ni izjavil za Žurnal24, temveč ta zgolj omenja domislico z ministrove novinarske konference.

Seveda je Počivalšek v situaciji, ko si sme ali celo mora močno želeti tovrstnega duhovičenja na svoj račun: ker je benigno, zanj pozitivno in koristno. Ker ga personalizirano dobesedno promovira kot zaslužnega za turistične bone in za katere nam naši množični mediji vsakič znova pozabijo povedati, da nikakor ne bodo zastonjsko kosilo.

Skratka, Dnevnik pač hote ali nehote reklamira Počivalška.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: