Orbanizacija domačih medijev: tudi Planet TV v varnih rokah

Vse po napovedih, če držijo informacije, naj bi Planet TV že bil prodan lastniku z medijskega območja Viktorja Orbana, kot poroča Slovenska tiskovna agencija:

Planet TV naj bi dobil madžarskega lastnika

Ljubljana, 30. junija – Telekom Slovenije je po informacijah urednika portala Požareport Bojana Požarja prodal Planet TV madžarski televizijski hiši TV2. Cena naj bi znašala pet milijonov evrov, je Požar danes zapisal na Twitterju. V Telekomu Slovenije informacije za zdaj niso niti potrdili niti zanikali, vse informacije bodo, tako kot doslej, objavljene na Seonetu.

V praksi se pred nami odvija sunkovita in ekspresna »medijska orbanizacija« domačega prostora in ne gre dvomiti, katere politične sile stojijo za operacijo. TV2 je v lasti Jozsefa Vide, enega od ključnih oligarhov iz poslovnega omrežja madžarske vladajoče stranke Fidesz, tako rekoč partnerske stranke vladajoče SDS.

Naj spomnim, takoj po začetku mandata aktualne Janševe vlade je ekspresno nastopil novo funkcijo tudi Peter Jančič kot odgovorni urednik Siola, brez podpore novinarjev (Kdaj je Jančič postal odgovorni urednik Siola?). Žal se novinarskim združenjem in medijskim hišam tega dejstva ni zdelo vredno problematizirati.

Politizacija slovenskih medijev se več kot očitno znova krepi, in to po dveh tirih: z nastajanjem in širitvijo konglomerata neposredno strankarskih medijev na eni strani in s prevzemanjem obstoječih na drugi.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: