Hojsov odstop: udbomafija ga je ugnala

Zanimivo je prebirati, kakšne razloge je navedel Hojs za svoj odstop – če je sploh bil prostovoljen, v kar lahko resno dvomimo.

V pismu je dejansko posredno priznal, da so ga zmotile današnje hišne preiskave, usmerjene v afero z nakupom mask. Notranji minister si torej v Sloveniji predstavlja, da on odloča o tem, koga sme policija preiskovati in koga ne. Presenečeni nismo, ampak toliko o njegovem iskrenem razkritju o neposrednem vmešavanju v delo policije – če ni po njegovem, takoj na drevo.

Še bolj zanimivo bo videti pojasnilo prvega šefa policije Antona Travnerja. Bo tudi on ponovil vajo in razložil, da je ravnokar prišel na njeno čelo, ker je želel depolitizirati udbomafijske strukture v njej, policija pa je preiskovala napačne, ministra Zdravka Počivalška in podobne?

Kam smo prišli, da je politična retorika izgovorov postala tako močno prozorna in akterji v isti sapi dobesedno razkrivajo, da počnejo ravno tisto, proti čemur se na deklarativni ravni borijo? V bistvu je mentalna zanka za tem značilno paranoidno-projekcijska, tj. drugim spretno pripisovati tisto, kar ravno sam počneš.

In še en časovni nesporazum. Hojs razlaga, da o preiskavah ni vedel ničesar do danes okoli 8. ure zjutraj:

Zatrdil je, da o današnjih hišnih preiskavah glede nakupov opreme ni bil obveščen vnaprej, okoli 8. ure pa ga je namestnik generalnega direktorja policije obvestil, da Nacionalni preiskovalni urad (NPU) izvaja hišne preiskave pri več osebah in na več lokacijah, med drugim tudi pri varovani osebi, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V samem pismu pa zapiše: »Tako smo včeraj lahko prebrali, da se pripravljajo hišne preiskave na domu ministra Počivalška«. Podatek o preiskavah je torej poznal iz medijev že včeraj – mimogrede, medijev stranke, ki ji pripada in ki jim najbolj zaupa.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading