Gnusno sovraštvo v dvojnem obratu

»Protest proti vladi, še preden se je ta oblikovala, je Janša poimenoval »shod gnusnega sovraštva«. »Tisto, kar je značilno za ekstremno levico v Sloveniji, je, prvič, da to, kar sama počne, poskuša pripisati drugim, in da, drugič, stvari poimenuje ravno obratno,« je dejal. O zadnjih protestih je Janša dejal, da je bilo zbiranje velikega števila ljudi zunaj racionalnega oziroma razumnega.«

Zgoraj citiram provladni SIOL: Janša v prvem nastopu v čisto svoji oddaji na Nova24TV govori o shodu gnusnega sovraštva, govori o ekstremni levici in govori o tem, da ta drugim pripisuje, kar sama počne. Izjemno spretna psihopolitična taktika, s katero ustavlja obtožbe o korupciji s kolesarskih protestov, kajti nenehno v drugega projiciraš očitke proti sebi in to, kar sam dejansko počneš, torej svojo promocijo sovraštva, svojo ekstremnost in svojo obrambni mehanizem psihološke projekcije, kjer nenehno ravnaš v skladu z najbolj notranjimi vzorci, ki jih pripisuje drugim na podlagi iskanja in najdevanja sovražnikov.

Popoln alibi: v osebnem konfliktu, zaradi katerega v okolje prenašaš svojo sovražnost do drugih, lahko potem ugotavljaš, da so drugi sovražni do tebe, vključno s projekcijsko razlago, da ti drugi vse to projekcijsko pripisujejo na obraten način. Torej dvojni obrat, projekcija lastne projekcije.

Zanj nič novega, ampak dobro deluje že 25 let.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: