Poslanec, ki novinarskega nagrajenca primerja s serijskim morilcem

Slovenski novinar Blaž Zgaga je med 17 dobitniki nagrade nemškega medija Deutsche Welle za svobodo govora.

Ta vest je močno zmotila Branka Grimsa. Poslanec vladajoče SDS je celo na svetovni dan svobode medijev na tviterju nizkotno žalil novinarja Blaža Zgago – in to ob prejemu mednarodne nagrade, kjer je novinar edini prejemnik iz Evropske unije. Zaploskal mu je bivši direktor Radia Slovenija.

Absurdno cinično in hkrati izjemno pomenljivo, da je poslanec to storil prav na dan, ko novinarski ceh opozarja na pritiske in žalitve na svoj račun, še bolj pa, ker je bil zadnje mesece ravno Zgaga tarča kompromitacij in groženj (Janša: STA je ventilator lažnih novic, Želja in neželja).

Društvo novinarjev Slovenije bi moralo vztrajati in zahtevati najmanj poslančevo opravičilo! Če ne bo solidarno in stopilo odločno v obrambo, lahko to pomeni le, da je danes z morilcem primerjan Zgaga, jutri bo kdo drug…

Ironično sem prav danes tudi sam razmišljal o tem, v kakšno politično kulturo smo zabredli z legitimiranim diskurzom diskreditacij na oblasti: Kompromitacija in pritisk: minister o ustavnih sodnikih. Prostaška govorica je postala norma in nova normalnost, sem zapisal, kompromitacija in diskreditacija opogumljata številne državljane, da tudi svoje zasebne težave rešujejo na ravni primitivnih strasti, pri tem pa občudujoče opazujejo vladarje, kako s trdo roko spuščajo strupene puščice v čisto vse smeri in v prav vse tarče, ki so na voljo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d