Grimsovi dvomi v uradne verzije okoli koronavirusa

O tem, kako množično Slovenci verjamejo v konspiracizem glede virusa, pišem v besedilu 36 odstotkov Slovencev ne verjame: koronavirus v času teorij zarot.

No, zdaj je v maratonskem 27 minut (!) dolgem nagovoru državljanom poslanec Branko Grims v sliki in besedi pojasnil, kdo je svetu podtaknil covid-19. Seveda Kitajci, zaenkrat pa avtor še niha okoli motiva, zakaj so v laboratoriju razvili novo biološko orožje in kaj želijo s svojim manipuliranjem doseči. Odgovor, ki ga po njegovem pozna članica generalštaba kitajske ljudske armade:

Uradna verzija, po kateri prišlo do preskoka virusa iz netopirjev na kače in od tam na človeka na tržnici v Wuhanu, ima kar nekaj logičnih “lukenj”. Na primer tista, da v Vietnamu že stoletja jedo iste živali in tam celo pijejo kri sveže zaklanih kač kot dokaz moškosti in afrodizijak (Kitajci jih popečejo v voku ali kuhajo), kar da najbolj direktno možnost prenosa na sluznico človeka ali, v primeru poškodbe sluznice, celo neposredno v kri, pa nikoli ni prišlo do take epidemije. Poleg tega sta “slučajno” ravno v Wuhanu edina kitajska laboratorija za “raziskovanje”, torej razvoj bioloških orožij t.i. 4 stopnje, torej za manipuliranje z najbolj nevarnimi virusi. Po objavljenih reportažah v nekaterih medijih, so preživele okužene živali iz poskusov v laboratorijih tam zaposleni pod roko prodajali za hrano na tržnici v Wuhanu. In boj proti SARS-CoV-2 je dejansko vodila največja kitajska strokovnjakinja za biološko bojevanje, članica generalštaba kitajske ljudske armade. Tudi mnogi strokovnjaki po preučitvi virusa, njegove sestave, genoma in delovanja, izražajo zelo upravičen dvom o uradni verziji.

Grimsov nastop v oddaji

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: