Megafonski flirt in ljudstvo na balkonu

Vsekakor gre za enega najtežjih in najbolj ganljivih trenutkov, resno preizkušnjo za Pahorjev flirtajoči populizem: kako plesati tango s plesalko, od katere moraš biti oddaljen kakšna dva metra? Ampak to ni še nič, kako plesati tango s svojim ljudstvom, če moraš zaradi koronavirusa ostati z njim na ustrezni varni distanci? Neprimerljivo težje!

V iskanju novih patentov

Šele zdaj razumemo, kako življenjsko pomemben je za politika takšnega profila že sam fizični stik. Odpovedati se mora vsem prizorom in fotografijam objemov, poljubov, stiskov rok, poziranju. Predsednik republike je bil najprej 14 dni v popolni komi. Sedel je doma in se smilil samemu sebi, prešteval mrtve in na instagramu štancal fotografije iz svoje mladosti, še notorični šaljivosti se je moral pretežno odpovedati, ker so časi preresni. Kaj zdaj? Kaj storiti s preizkušenimi in že patentiranimi populističnimi triki pri senzacij željnih urednikih, ko se je epidemija nepričakovano in nesramno poigrala z njim?

Povsem potrt je poskušal s podeljevanjem nekakšnih jabolk navdiha pred prazno dvorano, ampak ni impresioniralo nikogar. Kako dolgo čakati, bo še sploh lahko flirtal z otroki, starostniki, ženicami, ljudmi iz ulice, prodajal sladoled, zlagal tampone in friziral? In le kako bo še zmogel priti v medije – razen s pomočjo laskavih ocen, kot je aktualna Večerova, da »so njegovi institucionalni nastopi neoporečni«? Ne bodi len, si je dejal, in po dolgem tuhtanju sredi abstinenčne krize le domislil neoporečno originalen način – vzemi megafon in izpelji flirt na daljavo!

Pahorjeva megafonska serenada: nagovor množici na balkonu v Lenartu

Študentski revolucionar

»Ker v teh dneh zaradi razmer ni bila mogoča otvoritev novih prostorov doma starejših v Lenartu, smo načrtovano srečanje organizirali v skladu s sedanjimi pravili ravnanja in si namenili nekaj prijaznih in spodbudnih besed.« S temi zadržanimi besedami je Borut Pahor uvedel svoj novi patent na Facebooku. Na instagramu pa poudaril herojsko vzdušje ob dogodku in sebe primerjal s študentskim revolucionarjem, ki hrabri množice ob obvezni spremljavi zastav:

Danes pred domom starejših v Lenartu. Junaško vzdušje, zastave, pesem. Jaz jih nagovarjam preko megafona, kot bi se šli uporni študentje revolucijo. Za spomin na moj obisk v času epidemije Covid 19, se podpišem pod nekaj, kar bo ostalo za spomin na posebne čase. Minili bodo. VSE BO ŠE DOBRO 🏅#staysafe #megaphone #moralsupport #wecandoit #skupajnarazen #skupaj #thankyou #staystrong #pahor #president #presidentpahor #slovenia

Pahorjeva inovacija bo po vsem sodeč kmalu postala tradicionalna. Kajti to je že njegov drugi tovrstni nastop, pred tem ga je ganila čudovita prostovoljka Tereza in ga prepričala v očarljivi »new experience« v Logatcu:

Na obisku v domu starejših Marije in Marte v Logatcu. Zaradi ukrepov proti širjenju virusa sem pred dvema tednoma načrtovan obisk odpovedal. Toda čudovita prostovoljka Tereza mi je potem napisala tako ganljivo pismo, da sem si premislil. Seveda smo se vsi prilagodili razmeram. Nepozabna izkušnja. #skupajnarazen #newexperience #thankyou #staysafe #pahor #president #presidentpahor #slovenia

Z megafonom v Logatec: new experience!

Special corona edition

Ja, tako kot se moramo počasi navaditi na kamionski populizem oblastnikov, se nam obeta special corona edition megafonskega.

En dokaz več, da flirt ni več to, kar je bil in da je koronakriza močno prizadela tudi komunikacijske populiste. Preživeli bodo le najbolj iznajdljivi. Ampak ne, ob laskanju medijskih elit jim ne bo hudega. Vse bo še dobro.

Več:

Narediti dober vtis na izkušena dekleta: opazka o flirterski taktiki

Pahorjev flirtajoči populizem z enim-izmed-nas

Ko hrvaška predsednica flirta s Pahorjem

Švicarske miške, objekt predsednikove spolne satisfakcije

Kamionski populizem

Megafon in maska: Pahor med izvedbo svoje populistične revolucije
Veselje urednikov na Dnevniku
Veselje urednikov na Slovenskih novicah

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: