Neduhoviti minister brez sape

Minister za gospodarstvo v duhu tega, čemur zaradi kopičenja pozirajočih fotografij ob kamionih sam pravim kamionski populizem, javnosti znova dokazuje, da res nima nobenega smisla za humor. V bistvu sebi skriva bolj ubijalskega – želi biti smešen, a se začetna intenca takoj sprevrne v nespodobnost.

Zdravku Počivalšku zdaj pogled na dobavljene respiratorje na kamionu namreč jemlje sapo, zaradi česar si je prislužil trenutnih 535 všečkov, kar tudi pove veliko:

Še ena dobra novica! V Sloveniji smo pravkar dobavili še 46 respiratorjev. Pogled nanje mi kar sapo vzame. #GremoNaprej

Sapo jemajoč pogled na respiratorje

To je približno tako, kot če bi ob humanitarni dobavi defibrilatorjev na glas poduhovičil, da ga ob njih stiska v srcu. Minister z najmanj talenta za humor ob neprimernem času z zgrešenim dovtipom konkurira sedanjemu državnemu sekretarju, ki je po 20 kazenskih ovadbah nenadoma pod novo oblastjo silovito napredoval. Ob osemdesetletnici pokopališča Pobrežje v Mariboru je Franc Kangler v nagovoru nepričakovano ugotavljal: »Na tem mestu čutim pozitiven srčni utrip!«

Počivalšek ni prvič demonstriral, da zmore podobno robatost in socialno neobčutljivost. Ampak lahko bi bilo še huje. Italijanski premier Silvio Berlusconi je leta 2009 med obiskom najbolj prizadetih območij po potresu v L’Aquili za nemško televizijo ob tisočih, ki so živeli v šotorih, podal neprimerno opazko, da je na to treba »gledati kot konec tedna na kampiranju«.

Vendar je primer neobčutljivosti v tej izjavi drugačen, Italijanu je bilo najbrž povsem vseeno, kaj si mislijo žrtve potresa. Počivalšek pa bi, v tem vsaj upamo, ob pogledu na bolnike z respiratorjem dovtip tipa »Ob pogledu na vas mi kar sapo vzame« vendarle prihranil sebi in drugim.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: