Pohištvena podjetja potiskajo Večer »v notranjost«: zdaj še Lesnina

Navkljub izjemno intenzivnem protestu po prvi ataki Mercatorja na kar tri naslovne strani časopisov Delo, Dnevnik in Večer, sem kot prvi in žal edini poročal, da v Večeru zakup prve in druge strani postaja redna praksa.

Ko je 15. junija prvo in drugo stran Večera zakupil Mömax, skandinavska trgovina s pohištvom, ni več protestiral nihče. Ja, neki novi klinci, neka nova praksa.

Na to dejstvo sem opozoril večer poprej, torej 14. junija. Tudi zato, ker so novinarji ob Mercatorjevi naslovnici vpili, da so jih uredniki in lastniki izigrali za hrbtom.

Tokrat ponavljam zgodbo: jutri bo v Večeru očitno prvi dve strani zakupila Lesnina, še eno pohištveno pohištvo:

Večer Lesnina Prva stran

In znova se Večer, kot nas opozarjajo že na prvi strani, pomika »v notranjost«, na tretjo stran. Prva stran ni več prva stran, je tretja. Namesto nje stopa se je prerinil njen avatar, imitacija. Fizično se torej oblikuje ‘sredica’, okoli nje pa na površje stopajo oglaševalci, ki tvorijo tako rekoč materialno jedro časopisa z uzurpacijo prve in druge strani.

Agresivno oglaševanje je postalo v dveh potezah sedanjost. S to razliko: novinarji, tudi novinarsko društvo, so uspeli v nekaj tednih iz protestniške drže preiti v spokojno resignacijo, v vdanost ali predanost lastni oglaševalski usodi.

Več:

Mömax ali spet so oglasi zavzeli prvo stran Večera

Pristni izdelki domačih medijskih kmetij

Medij kot oglaševalska platforma: primer Večera

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: