Kangler se hvali s petimi glasovnicami

Franc Kangler, ki je šahmatiral več kot jasno nesposobno domače pravosodje, kandidira v tretjem mariborskem okraju, ki vključuje njegov domači Duplek. Gospod se sicer nikoli ni odlikoval po visokih kognitivnih sposobnostih in najbrž je to krivo, da je na Facebooku objavil fotografijo s petimi glasovnicami, kjer je pri njegovem imenu, očitno kar z isto kulico ali celo pisavo, obkroženo gibanje Povežimo Slovenijo. Tisto gibanje, ki je njega in Zdravka Počivalška razglasilo za modreca, avtor izjave je Ernest Petrič. In tisto, katerega idejni oče je predsednik republike Borut Pahor.

Kangler se je s svojo objavo želel pohvaliti in motivirati volivce. Toda kdo je nezakonito prejel pet glasovnic hkrati, kdo jih je izpolnil? Kdo jih je fotografiral, pa jih ne bi smel? Jih je izpolnil pet kar sam, takole za »ziher«? Čakamo, da bo Državna volilna komisija odreagirala in preiskala možno zlorabo Hojsovega državnega sekretarja, ki je ker sam poskrbel za samoovadbo, kar je svojstvena izkaznica avtoritarnega režima, ki na trenutke deluje komično v svoji kombinaciji cinizma in nesposobnosti.

Državno volilno komisijo sicer pretresa še ena afera, saj so v njej zaradi lastnih napak uničili kar 150.000 volilnih glasovnic, ker so uporabili napačne logotipe. Vse diši po tem, da bo Janša tako ali drugače spodbijal legitimnost volitev.

P.S. Kot vse kaže, je Kangler kasneje svojo objavo izbrisal, kar pove čisto vse. Zaenkrat se noben medij ni lotil tega incidenta.

Več:

Borut Pahor kot idejni oče gibanja Povežimo Slovenijo

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: