Kacinove politične transformacije

Vlada je na začetku leta imenovala Jelka Kacina za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Kot je takrat povedal, ne bo več opravljal vloge govorca vlade, po kateri je znova zaslovel leta 2020 in v delu javnosti zaradi značajske arogance požel precej zgražanja.

V bistvu nikoli nismo vedeli, zakaj in kako sta se Janša in Kacin marca 2020 našla. S kakšnim motivom in po kakšnem prepričevanju. Slednji je bil namreč skozi celotno politično obdobje njegov strahovit in zelo oster kritik: Janšo je mimogrede opisoval kot manipulanta, avtokrata in prevaranta. Po drugi strani sta oba že bila obrambna ministra in se iz časov osamosvajanja osebno poznata do obisti. Zelo dobro sta seznanjena z zgodbo okoli trgovine z orožjem.

Kdo je poklical koga ob začetku Janševega tretjega mandata in kako sta začela novo fazo sodelovanja in medsebojne naklonjenosti, ne ve nihče. Vemo pa, da je Kacin rigorozno zamenjal svoja politična stališča, ne Janša. Vemo, kaj je o njem govoril dolga leta, hkrati pa tudi, da je bil zato izjemno osovražen v propagandnih medijih. Z marionetno politiko in moralno korupcijo, ki sta postali zaščitni znak SMC in DeSUS v obsegu, ki ga še nismo nikoli prej srečali, pa je postala mogoča popolna stilna preobrazba: iz nasprotnika iz osebnega prepričanja in političnega kreda postati zelo blizek in najožji sodelavec tistega, ki ga kritiziraš.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo
Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo, ki pravi »AVTOR 1. .H. "Janša bi zamenjal ljudstvo" .FEBRUAR 2013, OB 17:56 Like 119K * DS«
Morda je slika naslednjega: 1 oseba

Več:

Želja in neželja

Kacinovo pritrkavanje v Odmevih: kako zaščititi škofe pred kršitvijo vladnega odloka

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: