S seksizmom nad Alenko Bratušek

Davorin Kopše, sicer zagret privrženec stranke SDS, lani celo kandidat za evropskega poslanca iz Slovenije na skupni kandidatni listi SDS in SLS, član Sveta FIHO, aktivni državljan, kolumnist Nova24TV in »politik v ozadju«, kot pravi sebi, je pred leti že pozival k temu, da je potrebno levičarje pobiti.

Svoj nebrzdani diskreditacijski, sovražni in žaljivi jezik je tokrat nesramno usmeril v predsednico stranke SAB, z njo pa obračunal v slogu klasičega mačista in seksista:

To je tip ženske, kakršne si pred leti med 3h in 4h zjutraj našel osamljene v diskotekah. Lahko si jih odpeljal za bližnji vogal. #NaduteDomišljavke

Očitno nezadovoljen z odzivi nase, ki bi jih res težko opisali kot naklonjene ženskam, je potem poskušal še z dodatnim zagovorom svojega stališča: tisti, ki so mu oporekali, so menda čistuni, ki proizvajajo blodnje, podpirajo neodgovorno političarko in s tem ogrožajo naša življenja. Zaradi tega vsega je po njegovem mnenju njegova ocena o političarki bodisi upravičena bodisi ni seksistična ali oboje – in tega, kaj od tega drži, nam ni pojasnil:

»Zanimivo kako čistuni obsojajo moj tvit. Načrtna neodgovornost Alenke, ki s svojim odnosom ogroža naše zdravje, posredno pa tudi življenja, jih ne moti. V bran stopajo političarki, ki si domišlja, da ji kdo kolikor toliko normalen sledi. No, čistuni ji v blodnjah sledijo.«

Med čistunstvom in grobim žaljivim seksizmom je pač drastična razlika, ki pa prejkone promotorjev sovraštva do žensk niti malo ne zanima. Tokrat je seksizem značilno obarvan s politično agitacijo in priča o novi jezikovni kulturi, ki se pri nas z govorico sovraštva vztrajno prebija v ospredje.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: