Dr. Krek, ki ne more imeti vsega v glavi

Težko je karkoli komentirati, ker je nemogoče v eni glavi imeti vse odgovore. Kajti vse je napisano, sprejeti vladni ukrepi pač veljajo, če še veljajo, je kratko komično pojasnilo, ki ga variira dr. Milan Krek, ko ga sprašujejo po nošenju zaščitnih mask v trgovskih centrih. Vsakič je njegovo odgovor tale: velja, če tako piše v priporočilih:

Seveda, le čemu bi potrebovali stroko in prvega šefa NIJZ-a, ko so odstavili vse prejšnje, če pa imamo vladna priporočila in ukrepe, le prebrati jih je treba (Politizacija epidemiološke stroke: pismo 25 strokovnjakov potrdilo, da je NIJZ zlorabljen)? Nekdanji predstojnik območne enote v Kopru, ki je v preteklosti vodil urad za droge in je nasprotoval mnenju 25 epidemiologov, je zadnje čase vedno bolj tarča zmajevanja z glavo in posmeha zaradi lukenj v znanju. Zdaj lažje razumemo, zakaj. Približno takole: recimo, da odidete k pravniku, da bi vam pojasnil, kaj piše v zakonu in kako ga uporabiti. Njegov nasvet: preberite zakon! In še: če v njem piše, potem velja. In po alanfordovsko: če niso bili ukrepi preklicani, veljajo še naprej. Ako niste mrtvi, još ste živi.

Dr. Krek nam, skratka, nehote sugerira in prodaja le misel, ki jo je fantastično izrazil takole:

Ničesar se ni spremenilo, kar je v priporočilih.

Preprosto: če želite kaj izvedeti, ne sprašujte dr. Kreka, on je tam le zato, da vam pojasni, da si priporočil za razliko od vas, ki to morate storiti, ni prebral. Ali ponosno naznani, da je zdaj konec epidemije, a je nevarna miselnost, da je konec z njo (Miselna shizofrenija: Milan Krek o koncu epidemije).

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: