Sinko s pujso Pepo: notranji minister, ki šikanira protestnika

Takšne nizkotnosti in verbalnega šikaniranja kakšnega notranjega ministra v samostojni Sloveniji še nismo doživeli: Aleš Hojs se je že drugič na tviterju lotil enega od protestnikov, Jaše Jenulla, sicer že nekaj časa redne tarče propagandnih strankarskih medijev, in o njem ponižujoče zapisal, da je »sin prvorazrednih«, da za njim stojita »oči« in »mami«, pri tem pa še dodal, da menda provocira in žali policijo:

Sin prvorazrednih, ki se občasno prelevi v mestnega rejca pujse Pepe si domišlja,da bo lahko v nedogled provociral in žalil @policija_si. Tožilci,tudi oči,še vedno ne vedo kako je s cca.700kEUR,ki jih je”uredila”mami podjetju v Liechensteinu.Plačevanje kazni mu očitno ni problem!

Pred tem ga pred pol meseca že arogantno označeval za »sinka«, ki redi pujso Pepo. Kdor si je ogledal včerajšnji posnetek, je lahko videl, da nič naštetega glede provociranja in žalitev policista ne drži, da je Jenulla dejansko napadel policist, ker je s kredo na pločnik napisal besedilo »Čas je za odstop«. Stavek, ki po nobeni logiki razlage ne more biti žaljiv, a si je zanj prislužil nesmiselno denarno kazen. Kasneje je Jenull komentiral:

SAMO DVE MOŽNOSTI STA: ali so vsi naši otroci kriminalci, ki bodo za vsako igro ristanca od zdaj prejemali po 200 eur kazni (in nasilne prijeme) ali pa se v Janševi Zloveniji postopoma ukinja svoboda govora in izražanja… Presodite sami!. #ČASJEZAODSTOP#PADAVLADA#SEVIDIMONAULICI

13. člen Zakona o varstvu javnega reda in miru, na katerega se policist ob izreku kazni sklicuje, pravi tole:

Kdor piše ali riše po zidovih, ograjah ali drugih javno dostopnih krajih, razen na krajih, kjer je to dovoljeno, se kaznuje z globo 50.000 tolarjev.

Ker se res ne morem spomniti, da bi policija pisanje s kredo po pločniku, kakršno je denimo risanje tako imenovanih otroških ristancev ali druge oblike uporabe pisanja na asfalt, doslej kaznovala, lahko kar utemeljeno sumimo, da ima Hojsovo norčevanje iz protestnika čisto resne in manj humorne ambicije.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: