Janšev sozapornik v službi resnice: kako utajiti davke

Nova24TV, vedno v službi resnice, kot pravijo sebi, po novem svetuje tudi, kako se izogniti plačevanju davkov. Za takšno potrebo so se podali do sozapornika Janeza Janše, dr. Roka Snežiča, sicer znanega tudi po svojih številnih izjavah, da ga je investiranje v taisti Janšev medij prepričalo, ker ga je lahko v zaporu dobro osebno spoznal.

In tako je preko svoje žene na Nova24TV udeležen kot delničar, Klavdija Snežič pa je obenem postala članica Upravnega odbora, morda zaradi vložka zaradi vložka 25.000 evrov v novi medijski projekt. Ob njej  v odboru sedijo še Andrej Kregar, Aleš Hojs, Aleš Primc, Ivan Štuhec in Božo Predalič.

Kaj pravi Snežič v svojih nasvetih o utaji,  sicer predvidljivi intervjuvanec v tako rekoč svojem mediju, si lahko pogledamo že v naslovu prispevka:

Snežič kako ne plačati davka

Čeprav je v Sloveniji davčna utaja komplicirana materija, ker je pregon utajevalcev davkov predviden šele na določeno vsoto, ni nobenega dvoma, da Snežič spodbuja najmanj k prekršku, če ne h kaznivemu dejanju. Po nekaterih razlagah je v pripravi je predlog novele kazenskega zakonika, ki v 249. členu določa mejo za določitev kaznivega dejanja davčne zatajitve pri 50 tisoč evrih.

Snežič, ki se je v nekaj intervjujih odkrito posmehoval tudi domačemu zaporniškemu sistemu, češ da je preblag, sicer hvali Toneta Krkoviča, ki da v zaporu peče odlične in sploh najboljše steake. Sicer si sobe ni delil le z Janšo, temveč po lastnem priznanju tudi s pištolo. V zgornjem pogovoru za Janšev portal na originalen način opiše svojo martinkrpanovsko utajevalsko pozicijo:

Rad bi pojasnil, od kod vzdevek “Doktor davčnih utaj”. Jaz sem doktoriral iz prava, sem doktor pravnih znanosti in tema moje doktorske disertacije so bile davčne utaje. Končujem tudi drugi doktorski študij na drugi pravni fakulteti, kjer bo moja naloga prav tako iz davčnih utaj. Jaz se predvsem držim davkarije, davčnih predpisov, utaj in davkov nasploh. Martin Krpan pa sem verjetno zaradi tega, ker ločim med davčno moralo in utajanjem davkov. Pravim, da nekdo, ki vidi, kaj država počne, preprosto ne želi plačati davka. Zakaj sem rekel, da sem rad Martin Krpan? Ker sem rad tisti, ki noče plačati nekomu, ki denar razmetava in ga zapravlja po nepotrebnem. Raje ga imam zase in raje tudi pomagam ljudem, ki ga nimajo, kot pa da ga dam državi, da dokapitalizira banke, iz katerih na drugi strani krade. Torej, zakaj bi določenim politikom omogočal, da si polnijo svoje žepe, če pa imam denar raje jaz v svojem žepu.

Snežič zapor Janša Mladina pištola

Snežič zapor žurnal

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d