Ministričina napeta ritka in domači seksizmi

Odkriti ali vsaj malce prikriti seksizmi – in takšni so takrat, ko so nadomeščeni z vulgarnostjo – še vedno močno narekujejo del senzacionalističnega medijskega diskurza doma. Zgodba Slovenskih novic o tem, kaj je razveselilo ministra za gospodarstva ali ga vsaj potencialno zmotilo, govori o ritki. O napeti ritki.

Počivalšek Katič SN ritka in nos

Njena lastnica je druga ministrica. Pustimo ob strani, v kakšnem smislu so opisi točno ali takšni, kakršne jih je treba šele narediti. Pri časopisu so se odločili, da bo njihov »paparac« v objektiv ujel in objavil tri fotografije, iz katerih je dokaj dobro razvidno, da sta položaja telesa takšna, da ministrica in minister bržkone nista komunicirala na noben način in da je držanje za nos prejkone evocirano s čim drugim, ne s telesom ministrice:

Gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku je šlo v začetku meseca med izredno sejo na temo razmer na slovensko-hrvaški meji v parlamentu precej na smeh. Vzroka ne poznamo, je imel pa kar nekaj dela sam s seboj, saj si je, vsaj tako je videti, nos moral celo zatisniti.

Kaj ga je zmotilo oziroma razveselilo? Morda je bil za to kriv njegov kolega v klopi Dušan Mramor ali pa obrambna ministrica Andreja Katič, ki se je tokrat pokazala v oprijetih hlačah.

Medtem ko svetovni mediji poročajo, da se seksizmi več ne prodajajo, vsaj ne v oglaševalski branži, pri nas očitno zaradi medijske in splošne kulture capljamo zadaj.

Kajti ob napetih ritkah se Slovenske novice tudi v tem četrtletju dobro prodajajo. In vodijo kot dnevnik s prepričljivo najvišjo prodano naklado, kot kažejo zadnji podatki Slovenske oglaševalske zbornice. Prodali so 62.063 izvodov, kar je točno polovica več od Dela (31.267), sledita pa jima  Dnevnik (22.634) in Večer (22.328).

Salon seksizem se ne prodaja

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d