MAKS ali resnica mariborskih finančnih lukenj, medijska žaloigra v treh dejanjih


Prolog: nastanek mariborske luknje (MAKS-a) v treh časovnih dejanjih. Sprva je bila enoglasna medijska, sploh Večerova podpora projektu Pandurteatra, CEUM-a in končno MAKS-a, navdušenje in obvezna cenzura sleherne kritike. Kulturniška sekcija časopisa na čelu s Petro Vidali in Melito Forstnerič Hajnšek  je odlično opravila svoje delo.

Temu so sledila razkritja o novinarskih odnosih s Francem Kanglerjem, malce sprenevedanja, izključitev novinarke iz vrst DNS in na koncu tiha in srečna rehabilitacija, na koncu pa trajno čudenje, od kod dvojne MAKSove luknje, finančne in fizične, ter postepekajevski pogreb lokalne kulture.

Prvo dejanje, dolgotrajno in aktivno Večerovo ustvarjanje Pandurteatra (52 milijonov), CEUM-a in MAKS-a:

17.12.2010

Vroča sobota v Večeru za jutri obeta intervju s Tomažem Pandurjem. Ja, prav smo prebrali, s Tomažem Pandurjem. Od kdaj pa on daje intervjuje? In za koga? Hja, za Večer. Petri Zemljič in Meliti Forstnerič Hajnšek… Na tem blogu smo že večkrat eksplicirali kurtoazni stil in vsebino poročil časopisa Večer glede projekta EPK. Smiselno vprašanje: kaj lahko pričakujemo od jutrišnjega intervjuja? Če imamo prav – in bojimo se, da imamo – potem velja spodnji seznam vprašanj, ki jih v intervjuju s Pandurjem jutri ne bomo zasledili. Kritika ni dovoljena, nas uči izkušnja, dovoljeni pa so idolatrija, novinarska prilizljivost, naklonjenost in prijaznost Ali niso vaši projekti preveč megalomanski, še zlasti ker so prisesani na občinsko finančno dojko?

Ali si želite, da bi vas Večerovi novinarji vprašali tudi kaj kritičnega?

Zakaj menite, da vas ne?

Ste pripravljeni odgovori na zgornja vprašanja kje drugje, saj v Večeru nanja ne boste rabili odgovarjati?

Drugo dejanje, CEUM alias MAKS naj bo, pravi Večer, pa naj stane, kolikor hoče!

8.12. 2010

CEUM lahko uspe le kot netransparentna investicija skozi nedemokratično proceduro. Zato je ta projekt vredno podpreti. Tako direktno bizarno se za netransparentnost navdušujeta novinarka Melita Forstnerič Hajnšek v današnjem 7 dni in umetnik Igor Štromajer. Sveža in tehtna ideja, dodaja prva, za razliko od dolgočasnih kritikov!

Tretje dejanje, Večerovo čudenje, od kod neki pokop kulture v mestu:

11.12.2014

Večer Zemljič Pokop kulture

Razbiti pretekli epilog, razbijanje resnice o luknji ob vznožju MAKS-ove luknje.

18.12.2013

razbita resnica EPK

 

Memento kar tako.

MAKS UGM SIOL gradnja

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: