Nežna Urškina duša

Le s kakšnimi vnetljivimi zgodbami je nadvse srčen človek Davorin Kopše napolnil dušo Urške Bačovnik Janša, kot nam je na tviterju zaupala kar sama soproga dosmrtnega šefa SDS?

Kopše, sicer zelo zagret privrženec stranke, njen večen kandidat za poslanca in celo za evropskega poslanca na skupni kandidatni listi SDS in SLS, je član Sveta FIHO, menda aktiven državljan, kolumnist Nova24TV in »politik v ozadju«, kakor pravi sebi. Leta 2019 je zaslovel s pozivom, da je potrebno levičarje pobiti. Torej odstraniti in izničiti: »Levičarji, ki danes sestavljajo vlado, bodo v prihodnosti pobiti.«

Zdaj torej vemo, Urški Bačovnik Janša je ob strankarskem srečanju v Bovcu najbrž polnil nežno dušo s svojimi srčnimi prepričanji – o nujnosti pokola neljubih levičarjev na oblasti.

No, morda jo je napolnil s čim drugim. Pred časom je svoj sicer nebrzdani jezik, poln sovraštva, gneva in primitivizma, šovinistično usmeril v tedanjo predsednico stranke SAB. Z Alenko Bratušek je obračunal kot klasičen mačist in seksist:

»To je tip ženske, kakršne si pred leti med 3h in 4h zjutraj našel osamljene v diskotekah. Lahko si jih odpeljal za bližnji vogal. #NaduteDomišljavke«

Zdaj torej vemo, Urški Bačovnik Janša je, ob tistem, ki zraven nje licitira prostitutke, zelo srčen človek napolnil dušo s svojimi seksističnimi prepričanji – tokrat o osamljenih nadutih domišljavkah v diskotekah, ki si jih mimogrede odpelješ za bližnji vogal in opraviš svoje.

Nedavno je Kopše na tviterju ugotavljal, da smo se pred 31 leti z orožjem uprli diktaturi in jo nadomestili z demokracijo, kar pomeni, da »če bo treba, bomo vajo ponovili«. Zdaj torej vemo, Urški Bačovnik Janša je morda napolnil plemenito dušo s svojimi krvoločnimi prepričanji o potrebi prihodnjega prelivanja krvi med državljani.

Vmes, ko so v Bovcu veseljačili in igrali nogoment, je gorel Kras, toda k sreči je soproga bivšega premierja naletela na srčne posameznike in ob njih pozirala v ličnem klobuku. Če si le dovolj žaljiv seksist, primitivno sovražiš, groziš in se navdušuješ nad krvoprelitjem, duša nekaterih vzvalovi in gnusoba prijetno vznemiri srce.

Več:

S seksizmom nad Alenko Bratušek

Hujskanje k oboroženemu spopadu med državljani obsodili celo v SDS

Nevladniki so krivi, da nimamo letala za gašenje požara: o psihopolitiki strankarske propagande

Sindikatov komentar na račun Davorina Kopšeta: netoleranca je nesprejemljiva za vse

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d