Ob deseti obletnici Breivikovega pokola v Sloveniji še vedno njegovi častilci

Danes, 22. julija 2021, beležimo tragično deseto obletnico pokola norveškega ultradesničarskega fanatika in fundamentalista: Anders Behring Breivik se je po podtaknjenem eksplozivu v središču Osla odpravil na otok Utøya in oblečen v policista hladnokrvno streljal na predstavnike podmladka norveške laburistične stranke (AUF). Bilanca njegovega masakra: 77 mrtvih. Ima množični morilec svoje občudovalce tudi v Sloveniji?

S sekiro nad rdečo zvezdo

Omenimo najmanj enega: prav včeraj zvečer je nastopil na »Demokracija magazine TV Channel«, strankarskem kanalu SDS, kjer so uprizorili nekaj, kar so imenovali prvo slovensko državno prvenstvo in ga naslovili s »Sekal bom rdečo zvezdo«. Med petimi udeleženci je nastopil Klemen Traven, član nadzornega odbora SDM, podpornik neonacističnih rumenih jopičev in identitarcev. Traven se na družbenih omrežjih občasno navdušuje nad Breivikom in ga kliče na pomoč.

Kaj so počeli v omenjenem programu? Jože Biščak, odgovorni urednik Demokracije in Škandala Jože Biščak, tudi direktor Novih obzorij, po novem tudi odgovorna oseba, ki stoji za sedmimi portali, med katerimi je tudi portal z domeno »kulturni marksizem«, je igro utemeljil kot »nekakšno parodijo na levičarsko orgijo«, ki jo organizira Svetlana Makarovič z naslovom »Nosil bom rdečo zvezdo«.

Vihteli so sekiro: družabne igre rumenih jopičev in članov stranke SDS v režiji strankarskega medije

Tekmovalci se, kar smo lahko videli, pomerijo v različnih družabnih igrah: od »pikanja rdeče revolucije«, torej streljanja v »revolucionarni simbol«, ki je krog s srpom, kladivom in zvezdo, do »kegljanja revolucionarjev«, tj. podiranja kegljev, ki jih predstavljajo Karl Marx, Friedrich Engels, Che Guevara, Josip Broz Tito in drugi, do »špricanja simbolov revolucije« v obliki podiranja štirih »simbolov levice« z vodnim curkom pištole in »preimenovanja ulic in mest« s snemanjem napisa »Titova cesta«.

Na koncu pride na vrsto še »sekanje rdeče zvezde«, kjer se jih lotijo s sekiro.

Skupna zabava SDS in rumenih jopičev

Ob občudovalcu Breivika v programu nastopijo še Urban Purgar, ikona neonacističnih rumenih jopičev, protežiranec Ministrstva za kulturo in po novem tudi samooklicani novinar fašistične Nacionalne tiskovne agencije (NTA), za katero sicer s svojim društvom v javnem interesu, ki ga je pridobilo z izdajanjem manifestov identitarcev, tudi zbira denar.

Ob naštetih so se v družabni igri sekanja rdeče zvezde pomerili še Ksenija Šeligo, predsednica ženskega odbora SDS Maribor, Mitja Grmovšek (odgovorni urednik strankarskega portala E-Maribor) in Dejan Škvarč, občinski svetnik SDS v Ajdovščini.

Biščak o ekskluzivni reportaži s prvega državnega prvenstva

Traven ni edina skupna točka vladajoče SDS z norveškim morilcem. Kot sem že nekajkrat opozoril, si slovenski predsednik vlade in Breivik delita neskončno sovraštvo do »kulturnega marksizma«, tega sfabriciranega konspiracističnega konstrukta, ki ga je prvi v svojem ideološkem manifestu zaničujoče omenil nič manj kot 645 krat, Janša pa ga je razglasil za največjo grožnjo Evropski uniji.

Povedano drugače: v družabni igri Demokracije bi verjetno z velikim veseljem sodeloval tudi norveški občudovalec Hitlerja.

The Bosnia Times o sorodnosti idej med Breivikom in Janšo

Nočemo se naučiti

Žal slovenski medijski mainstream v vseh teh letih v svoji avtokastriranosti ni sposoben opredeliti političnih smernic Janševe vlade kot ekstremno desnih in s tem tudi temu ustrezno eksplozivno nevarnih, kaj šele, da bi problematiziral ideološko bližino nacionalističnih, islamofobnih, homofobnih in ksenofobnih idej z identitarnimi in drugimi skrajno desničarskimi gibanji v Sloveniji in tujini.

Državni nacionalni sekretar, navdušen nad pohvalo avstrijskega šefa identitarcev na račun Janše

Več kot očitno lahko ob deseti obletnici tragičnega pokola na Norveškem ugotavljamo, da se v Sloveniji iz njega, predvsem po zaslugi domačih medijev, res ničesar ne želimo naučiti. Da se vihtijo sekire na predvečer masakra in da jih uporabljajo Breivikovi občudovalci, je po sebi zgovorno sporočilo.

Več:

Rakasta gangrena in izvor vsega zla: kulturni marksizem

Interpelacijski uspehi: šolstvo očistiti kulturnega marksizma in LGBT idej

Novi sovražnik Evrope in Slovenije: kulturni marksizem

Janševi mediji se krepijo: sedem novih portalov, tokrat bolj ideološko obarvanih

Rumeni jopiči o karakterju prasic: punce, ki podpirajo kulturni marksizem, bodo morale plačati za izdajo

Nevarna ljubezenska razmerja: za oblast so postfašisti v javnem interesu

Slovenski borci proti kulturnemu marksizmu uporabljajo antisemitski jezik

Mahnič skupaj z neonacisti apelira k aktivaciji v »domoljubnih skupinah«

Pogovori s predsednikom vlade, ki jih reklamirajo z Generacijo identitete

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d