Interpelacijski uspehi: šolstvo očistiti kulturnega marksizma in LGBT idej

Poslanec SDS Branko Grims je v razpravo o neuspešni interpelaciji ministrice za šolstvo Simone Kustec, na kateri jo je kajpada pričakovano podprl, vnesel nezgrešljivi ideološki element: zavzel se je za novo šolo, ki bo pregnala domnevno LGBT+ ideologijo, najbrž tudi fiktivno »teorijo spola« in vse, s čimer v svoji propagandi operira radikalna desnica po svetu. Pri tem je bil zelo udaren, kot vedno:

»Ven je treba nagnati vso LGTB in ostalo kulturno-marksistično indoktrinacijo, ki je je šolstvo polno, notri prinesti pravo slovensko tradicijo in slovensko kulturo.«

Nagnati indoktrinacijo

Razen tednika Mladina nismo zasledili povzetkov smele napovedi, čeprav »naganjanje« lepo nakazuje zaželeno ideološko operacijo v domeni šolskega polja – zlovešča ironija in hkrati neskončna tragedija je, da jo Grims izreka ob interpelaciji v podporo šolski ministrici iz kvote SMC, ki se glede evropskih političnih grupacij uvršča v ALDE (zdaj del Renew Europe). Omenjena je torej liberalka, za nameček še doktorica politologije s FDV. Še več, s takšnimi mnenji sebi v obrambo je bila Simona Kustec videti zelo zadovoljna!

Janša kulturni marksizem
Janša in vlada o grožnji kulturnega marksizma v EU

Oba našteta elementa boja proti LGBT+ ideologiji in kulturnemu marksizmu, skonstruirana na obsežni propagandni akciji, ki dobiva svojo domovinsko pravico znotraj članic višegrajske skupine in političnega modela »iliberalne demokracije«, sta dejansko ponavljajoča se stara motiva vladajoče stranke SDS. V največji meri predstavljata neposredno kopiranje zgleda Madžarske in napovedano orbanizacijo, preneseno v domači prostor.

Homoseksualni lobiji v Novi Sloveniji

Janez Janša je lanskega oktobra podprl skrb Viktorja Orbana ob madžarski pravljici, v kateri je kot glavni junak nastopil gej. Svoje zavračanje homoseksualnosti je naš premier nakazal že pred tremi leti, ko je v intervjuju leta 2017 dejal, da je nekoč trdno stranko Nova Slovenija po odstopu dr. Bajuka »prevzel aparat glavnega tajništva, prek njega pa nato sčasoma v dobršni meri prikrit homoseksualni lobi, ki ima močne lovke v Katoliški cerkvi, delu gospodarstva, državni administraciji in represivnem aparatu.«

Janša o homoseksualnih lobijih v Novi Sloveniji (tednik Reporter)

Odkar je Nova Slovenija z Matejem Toninom koalicijski partner, problematičnosti homoseksualnega lobija v glavnem tajništvu te stranke in v Katoliški cerkvi predsednik vlade ni več omenjal. Kakor da bi problemi izginjali premosorazmerno z voljnostjo takih lobijev po sodelovanju – če predpostavimo, da res obstajajo.

Nevaren koncept

Tudi boj proti »kulturnemu marksizmu« je pri Janši konstanten. Lanskega julija ga je razglasil »za največjo grožnjo za Evropsko unijo«, njegovo izjavo je objavila tudi vlada, katere del je takrat že bila interpelirana ministrica, ki se je tudi tokrat pred vsemi očitki branila z oportunim molkom. Predstavljajmo si zdaj našega predsednika v vlogi predsedujočega Svetu EU, ko razglasi svojo ugotovitev v mednarodni areni in pozove vse članice, da se enotno uprejo tej grožnji!

Grimsova omemba šolske operacije boja proti »kulturno-marksistični indoktrinaciji« v podporo slovenski kulturi in tradiciji predstavlja še dodatno dramatično resno svarilo, kajti omenil je koncept, ki ga v Evropi izrecno uporablja skrajna desnica, vključno z Generacijo identitete. Tistim radikalnim desnim gibanjem, skozi leta dolga leta posvojenim tako s strani SDS kot tudi Janeza Janše, če navdušenja Žana Mahniča, državnega sekretarja za nacionalno varnost, niti ne omenjam. V vsem dolgem času so le redki mediji in novinarji opozorili na takšno nevarno bližino stališč enih in drugih, na podoben način kot je zaradi bizarne kimavosti domačega novinarstva praktično prepovedano omenjati že samo radikalnost domače politike.

Mahnič s svojim izvodom v parlamentu
Grims o razkroju civilizacije

Dobro sodelovanje med Generacijo identitete so v vladajoči stranki izpričali celo s tem, da so ji založili njihov manifest in ga ponosno predstavili v parlamentu, tudi delili po javnih knjižnicah, kasneje pa se je kazalo še v odkritih simpatijah do neonacističnih rumenih jopičev. Naj navedem le en zgled radikalnosti, boj proti kulturnemu marksizmu je postal ključna ksenofobna ideja Andersa Breivika, v svojem manifestu na 1515 straneh ga je norveški morilec omenil nič manj kot 645 krat, kar res veliko pove o njegovi obsesiji s pojmom, za katerim si predstavlja predvsem boj proti multikulturnosti in priseljencem, manj pa ekonomski marksizem. Tragične rezultate takih sprevrženih prepričanj poznamo: ubil je 77 ljudi, pretežno mladih levičarjev. Proti čemu se torej želi boriti slovenska vlada?

Simona Kustec zaenkrat, kot glede marsičesa drugega, pričakovano nima stališča o napovedanem boju proti LGBT ideologiji in kulturnemu marksizmu v slovenskem šolskem sistemu. Pač pa je vesela podpore tistih, ki napovedujejo ideološke boje v njenem resorju. Svet odraslosti, ki ga sugerira kaznovanim mariborskim dijakom, ne bi mogel biti bolj strašljiv.

Več:

Premier, homoseksualnost in vprašanje propagande

Novi sovražnik Evrope in Slovenije: kulturni marksizem

Rakasta gangrena in izvor vsega zla: kulturni marksizem

Janševa nova simpatija: Generacija identitete

Skrajna desnica v Sloveniji: nacionalna varnost v času Žana Mahniča

Pogovori s predsednikom vlade, ki jih reklamirajo z Generacijo identitete

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: