Sodelovanje dveh televizij in težave s sklanjanjem

Nova24TV po novem le še prenaša intervjuje s Planet TV? Ne le, da se je paradna Janševa televizija sprijaznila s tem, da so intervjuji »njenega« predsednika vlade zdaj na Planet TV, ampak jih tudi kolegialno prenaša v živo. Kolegialno in intenzivno sodelovanje dveh televizij z jasnim političnim predznakom lahko razumemo kot pomenljivo gesto.

Pri strankarski televiziji so zelo hiteli, če sklepamo po ne ravno briljantni slovenščini: »[V živo] Intervju s predsednikom vlade Janez Janše!« Podpisani Ivan Šokić je na ta način povzel vsebino pogovora, najbrž kar po poprejšnji najavi sestrske televizije: »Predsednik vlade je v intervjuju ob prvi obletnici odkar je prisegla 14. slovenska vlada spregovoril o podpori vladi, slovenskih medijih, rabi socialnih omrežij, stanju slovenskega zdravstva, uvoženih sporih v stranki DeSUS, drugem tiru, Gregorju Golobiču in pravosodni ministrici Lilijani Kozlovič.«

Obupno se je znova odrezala RTV Slovenija s svojimi povzetki, odločila se je ozvočiti premierjeve napade na pravosodno ministrico.

MMC RTV Slovenija v povzemanju poudarkov iz intervjuja

Več:

Ali Janša raje nastopa v intervjujih za Planet TV kot za Nova24TV?

Premier, ki se pritožuje, da ne more do javnosti

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: