Pahorjeve težave z matematiko

Pahorjeva instagramska reakcija na močan potres v Petrinji je bila avtoreferenčna, objavil je fotografijo prostorov nečesa, kar sam večkrat zapisuje kot Predsedniška Palača – pri obeh besedah rad uporabi veliko začetnico. Tokrat je po njegovem palača preživela potres z nekaj odrgninami:

Predsedniška palača, ki je stara 122 let in je prestala rušilni potres leta 1895. Danes. Preživela. #presidentialpalace #earthquake #pahor #president #presidentpahor #slovenia

Če je stavba stara 122 let in je preživela potres že leta 1895, potem lahko rečem, da sem sam preživel francosko revolucijo in ostal živ. Skrajni čas je, da predsednik tudi števila pozove k združevanju, dialogu in enotnosti!

Dovolj zanimivo sta obe njegovi zadnji instagramski objavi posvečeni tej stavbi. Dan pred potresom je Pahor objavil fotografijo kuverte, na kateri piše »predsedniška palača« in zraven dopisal: »Strogo vzeto Predsedniška palača ne obstaja, obstaja Urad predsednika Republike Slovenije. Vendar se je s celo vrsto prireditev-od dneva odprtih vrat, do častne straže pred njenim vhodom, uveljavil naziv Predsedniška palača do te mere, da celo Pošta Slovenije na ta naslov dostavi pošto.«

Predsednik o svojih palačah

Na ta način je njegova palača, sredi hrvaške tragedije, ko bi pričakovali malce drugačne, bolj empatične in manj vase usmerjene poudarke iz predsednikovih objav, ukradla nekaj nepotrebne pozornosti.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: