V Slovenskih novicah je Janez vedno lepši

Ni res, da imamo v Sloveniji zgolj lepe vršace, tudi ne drži, da zgolj radi laskamo ženskam, da so vedno lepše.

Če recimo, kar dobesedno, postavimo ob slovenske vršace in recimo prislovično simpatično Urško še Janeza, bo med vsemi tremi zmagal Janez:

Janez Janša s svojo Urško: Janez je vedno lepši

Prešeren se je motil, ko je v Povodnem možu zapisal »al lepši od Urške bilo ni nobene«. Nak, v časopisni hiši Delo so ob Urško dobesedno postavili lepšega.

Že res, da se najbolj prodajani (tabloidni) dnevnik v Sloveniji ob svojem udarnem naslovu sklicuje na Janezovega sledilca in ne uredniško žirijo časopisa, ki je ravnokar izvedla naporno glasovanje, kdo med vsemi izžareva največ naraščajoče lepote, je pa zato bila takšna, enoglasna in državotvorna, končna odločitev urednikov.

Janša vedno lepši
Vedno lepši Janez v Slovenskih novicah

Najbrž so razmišljali takole: pa naj enkrat ob kičastih gorah in Urški zmaga prelestni moški, da bomo bolj uravnoteženo pravični tudi do zapostavljenih in prikrajšanih politikov. Končno gre le za liderja stranke, ki je zmagala na kar nekaj zadnjih volitvah. Če to ni lepo že po sebi?

Utemeljitev so v Slovenskih novicah izpisali natančno:

»Za okvir.« »Tole je pa nekaj najlepšega in Janez je kot moški vedno lepši. Urška, drži ga.« »Legenda našega časa,« so se glasili le nekateri komentarji sledilcev.

Nakar sledi še pojasnilo, da nesmrtna legenda našega časa redno objavlja svoje družinske albume vse od leta 2015, ko sta z Urško obiskala Raduho, julija sta 2016 vrhove, grebene in skale raziskovala skupaj s sinovoma, poletje 2017 sta preživela v gorah – en del s svojima sinovoma, drugič brez otrok, ko sta se povzpela na vrh Triglava. In potem še julija lani, ko so imeli družinski izlet na Mangart, starša pa sta se povzpela še na višjo Škrlatico, ‘kraljico slovenskih gora’, kot je zapisal Janša.

Za finiš so dodali, kdo je zapisan v srcu vedno lepšega, da ne bo kakšnega ljubosumja: »Sodeč po vsakokratnih nasmeških pa kraljica njegovega srca nedvomno ostaja Urška.« Tista, ki se bo morala potruditi, da ga obdrži…

Pravijo, da družbeni medij oblikujejo lepotno industrijo in standarde. Zdaj vidimo, da jih ob njih ne samo uredniki, ampak z njihovo pomočjo kar sami politiki. V sodobni medijski industriji se ne prodaja le seks, poleg reprezentacij lepote in telesa, ko že najbolj površen pregled množičnih medijev potrjuje, da so mlada dekleta in širša javnost bombardirani s podobami seksualnosti in lepote, stereotipno predstavljenih v poželjivih pozah in oblečenih v čim skromnejša oblačila, da zadostijo kriteriju objekta moške želje, so v Slovenskih novicah uravnoteženo odkrili formulo, kako občasno počastiti lepoto ostarelih politikov.

Res prijazno od njih.

janša urška sn
Iz istega članka v Slovenskih novicah: Urška in legenda našega časa

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d