Ali bodo izmišljeni profili in troli Stranke Alenke Bratušek ustavili civilno družbo?

In kot da ni dovolj, da pri Stranki Alenki Bratušek brišejo zanje neprijazne komentarje, o čemer sem pisal v prispevku Pri Alenki Bratušek menda zagotavljajo elektriko, da lahko ekologi tvitajo, ali pa da njihov podpresednik, kasneje odstopli minister in trenutno podpredsednik parlamentarnega odbora za kulturo, objavlja idolatrijske fotomanipulacije, o čemer več v Kako rešiti Alenko s fotomanipulacijo, zdaj je izpadlo še, da tej stranki naklonjeni veliko uporabljajo trolanje in lažni profil na Facebooku.

Uroš Prah je prav tam razkril, kdo komentira odzive civilne družbe na načrtovano izgradnjo hidroelektrarn na Muri. Po vsem sodeč kar strankarski fake profili – navedeni se skriva pod imenom Monika Pintar in je pred nekaj minutami spremenil profilno sliko:

UNESCO biosfera Mura: stranka Alenke Bratušek namesto argumentov uporablja lažne FB profile:

Na levi lažna Monika, pripadnica Stranke Alenke Bratušek, ki trola tiste, ki si prizadevamo za ohranitev Mure, na desni resnična Monika, filozofinja iz Poljske.

Monika Pintar Woelle
Iz objave Uroša Praha in Irene Woelle na Facebooku: prava in neprava Monika

Oseba, ki se skriva za lažnim profilom in trola v imenu stranke, je zdaj odstranila logotipe stranke, ne pa tudi lažne fotografije ali profila. Običajno je praktično prva, ki všečka vse objave na profilu Alenke Bratušek.

Glede na visoke etične standarde, ki jih je predsednik vlade Marjan Šarec uvedel v svojo ekipo in v kateri je težava postal nestrpni poslanec, ob katerem je pokazal, da je cena za odhod iz njegove bližine nastavljena na dva evra, kolikor je bila cena Krajčičevega sendviča, je javnost upravičena v pričakovanju, kaj bo storil s svojo ministrico, ki zelo očitno ignorira vse pomisleke civilne družbe, jih ne sprejema na pogovor, na socialnih omrežjih pa briše njihove komentarje in ima ob sebi zvesto privrženko ali privrženca, ki jim po drugi strani odgovarja s pomočjo lažnih profilov.

Da ni čistega dokaza, da je to neposredno povezano s stranko? Ja, takih in podobnih obramb smo se v zadnjih letih naposlušali ob številnih fake profilih in brezplačnikih neke druge stranke.

Monika Pintar Bratušek fb
Poljska filozofinja, ki neverjetno hvali predsednico stranke

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d