Neavtorizirana zahvala zmagovalca volitev vsem slovenskim levičarkam in levičarjem

Spoštovani levičarji, drage levičarke!

Vesel sem, da sem tudi z vašo pomočjo, sploh čudovite komune na Facebooku, uspel dobiti današnje volitve.

Zahvaljujem se vsem, ki vas je prepričal globokoumen argument, da nikakor ne smete glasovati »proti Janši« – nanj gledam s še posebno naklonjenostjo in z vami se močno strinjam. Rezultat, kot vidite, ni izostal, zato je to zmaga vseh nas!

Všeč mi je tudi, ko se pričkate med sabo, vlečete za lase, borite za oslovsko ceno, drug drugemu dokazujete svoje zmote, si nagajate in se prerekate. Tako ljubki ste, moji dragi levičarji! Ja, znate biti prikupni in nadvse simpatični!

Nekateri pravijo, da ste tudi lepodušniki, da držite roke v žepih, le pametujete in bentite v prazno, namesto da bi kaj storili, s čimer mojo kariero nehote podaljšujete in me omogočate. Toda ne pustite se prepričati slaboumnim zagrenjencem. Zame je vaša duša najlepša na svetu. Dokazuje, da imate Slovenijo iskreno radi, da vam je mar za našo skupno prihodnost. Potrudil se bom, da tudi v prihodnje upravičim vaša pričakovanja.

Podobno se s strinjam z akademiki in intelektualci med vami, da nisem noben fašist – nekaj podobnega je za Trumpa nekoč že dejal vaš tovariš in nato povedal, da bi na volitvah podprl njega. Res je, midva z Donaldom že ne moreva biti fašista in pod nama se ne bo zgodilo nič od tega, pred čimer vas prefrigano strašijo elite, ki se bojijo in borijo za svoje privilegije. Soglašam z vami, da sva še vedno manjše zlo od starih političnih privilegirancev, zato za zaupanje iskrena hvala.

V trenutkih svoje slabosti moram vendarle priznati: najraje imam med vami tiste, ki neutrudno objavljate svoje prikupne sebke, domače ljubljenčke, svoja nedeljska kosila, peteršilj in druge pridelke na vrtu ali morda sebke s slovenskih vršacev ali bližnjih hribov. Obožujem vaš družbeni angažma, vašo delavnost! In priznam, tudi sam včasih naskrivaj pogledam vaše čudovite prizore sončnih zahodov. Pocukajte me kdaj za rokav, brez lažne sramežljivosti, saj vendar veste, da z Urško ljubiva gore. Zato se naše poti gotovo kdaj križajo. Imam krasne fotografije, lahko si jih izmenjamo!

Še zlasti pa cenim tiste med vami, draga Facebook komuna levičarjev, ki ne marate, da kdo preveč opozarja name, me daje v nič ali kritizira, češ da me s tem le reklamira. Da me je treba raje ignorirati. Požrtvovalnih posameznikov vašega kova sem vedno skrajno vesel in jih imam za najbolj zveste in vdane prijatelje. Globoko sem prepričan, da je stališče »Ne bom se ukvarjal z Janšo, raje grem v naravo ali na pivo« nekaj izjemno intelektualno bistrega in prodornega. Pa še pri odpravljanju stresa pomaga in dviguje promet našim pivovarjem. Klanjam se mukotrpnim prizadevanjem za fizično in duhovno zdravje: brez vašega klenega duha in telesa našemu narodu grozi zanesljivo izumrtje.

Da ničesar ne morete storiti, razen oddati svojega glasu, kar je tudi največ, kar smemo pričakovati od vas? In da še to ne bo pomagalo? Popolnoma vas razumem in podpiram v tej ugotovitvi. Včasih je še to preveč, zato razumem tudi tiste, ki ste danes ostali doma, z družinami in prijatelji, kajti nedelja je bila resnično krasna, romantična in ožarjena s soncem – s tem ste ravnali tudi najbolj državotvorno. Sproščene in samozavestne Slovenije brez vaše vdane požrtvovalnosti nikoli ne bi bilo in ne bo. Pa tudi moralno pravilno je, da ne dajete glasu nekomu, ki vas ni prepričal. Brez vaše prijazne podpore bi bil sam en ništrc!

S pomočjo tudi vašega obilnega zaupanja se bom zdaj potrudil in sestavil vladno koalicijo, če mi bo kot zmagovalcu predsednik republike zaradi kronične zaposlenosti s sebkanjem le utegnil zaupati mandat. Obljubil je! Tiste med vami, ki neprijazno stavite na možnost, da mi ne bo uspelo, iskreno pomilujem: pomislite, tako nizko ste padli, da zdaj upe polagate na tretjerazrednega lokalnega stand-up komika. A vem, da ste v manjšini in da si globoko v sebi želite ravno mene: sicer bi šli na volitve in bi se manj ukvarjali s peteršiljem na vrtu ali svojimi foteljskimi modrovanji o šibkostih slovenske levice.

Drage levičarke, spoštovani levičarji, že pretekla desetletja sem vsakič znova cenil in občudoval vaš nesebični prispevek do mojega dela. Morda tega v svoji nerodnosti doslej nisem znal učinkovito ubesediti, za kar se vam opravičujem. Podobno velja za tako imenovane leve medije, a njim se bom za prijaznost zahvalil ločeno. Obljubim vam, da nikoli ne pozabim vaše iskrene naklonjenosti. Vi ste svetilnik tega naroda, z vami morda nismo največji, nikoli ne bomo najmočnejši, lahko pa smo najboljši. Zapomnite si: te roke delajo in bodo delale tudi za vas.

Vaš Janez Ivan Janša

hvala

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: