Od samoponižanja vojske do ponižanja ministrice

Kako že potekajo primopredaje v vrhu slovenske vojske, po veliki blamaži in slabi oceni v testu Nata? Suzana Perman je v prispevku iz dnevnika POP TV opozorila, po moji vednosti edina v medijskem prostoru, kako ministrici ni ponudil roke ne stari ne novi načelnik generalštaba Slovenske vojske. V nasprotju z vsemi dosedanjimi praksami.

Katič rokovanje
Prispevek iz dnevnika POP TV: ministrica, ki je ostala praznih rok

Dejanje je na ravni škandala, predvsem pa pomenljivo – in tako je lahko obrambna ministrica le nemo in skrušeno opazovala rokovanje za svojim hrbtom. Če lahko razumemo, da ji roke ni ponudil odstavljeni in po njegovem mnenju »žrtvovani« dosedanji načelnik generalštaba slovenske vojske Andrej Osterman, bi seveda pričakovali, da bo to storil novoimenovani Alan Geder, nad katerim so bili v SDS, pa tudi Janez Janša osebno, ob objavi novice v svojih zapisih vidno navdušeni. Kar bi nas moralo najbrž skrbeti.

Predstavljajmo si torej dvojno blamažo: da že ob primopredaji ministrico dezavuirata kar oba, za nameček pa se v svojih govorih nežno poklanjata eden drugemu? Kako tudi ne, saj je bil Geder že doslej Ostermanov namestnik in tesen sodelavec.

Katič 24ur rokovanje
Dnevnik POP TV: rokovanje za hrbtom, nato še pred ministrico: obakrat mimo nje

Iz dežja pod kap, torej: ne samo, da ministrica Andreja Katič s to menjavo najbrž ni razrešila ničesar, vsaj ne v odnosu do sebe, tudi ne »javnega in namernega samoponižanja slovenske vojske«, kot je evfemistično namigoval Miro Cerar, namesto da bi dogajanju preprosto rekel »sabotaža«,  če je do nje res prišlo, dejanje ignorance z rokovanjem ob primopredaji kaže na bodisi slabo odločitev ministrice bodisi na dejstvo, da so ji razmere povsem ušle izpod slehernega nadzora.

Če kaj, potem sta v tej akciji Geder in Osterman res storila tisto, kar je slednjemu očital premier in kar je v tistem trenutku ta zanikal: javno in namerno sta ponižala ministrico.

Da je s takšno sabotažno gesto Geder začel s saniranjem ponižanja slovenske vojske, kot so zapisali v naslovu Dnevnika, je skrajno slab in močno neprepričljiv obet.

Karba vojska ponižanje
Naslov v Dnevniku: Geder in njegova sanacija ponižanja

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: