Za nas bi zavarovali Slovenijo

Facebook stran »Slovenija zavaruj meje« je bila na Facebooku zaradi širjenja sovraštva in ksenofobije leto nazaj izbrisana. Toda v udarnem geslu in plakatu stranke SDS danes živi naprej – neznatno spremenjena v geslo »Zavarovali bomo Slovenijo«, opremljena s sorodno grafiko in podobami množice beguncev.

 

Slovenija zavaruj meje Fb
Stran Slovenija zavaruj meje in Facebook dogodek, kjer vabijo na Prešernov trg

Na Janševi Nova24tv so pred letom zapisali: »Levičarji se počutijo tako ogrožene s strani miroljubnih zagovornikov slovenskih vrednot in tradicije, da so ukinili Facebook stran«.

Bere se kot retroaktivno priznanje, da je treba na ravni strankarskega programa slediti zgledu istomišljenikov na strani, ki je »ves čas opozarjala na islamizacijo in nevarnost, ki jo ta predstavlja za Slovenijo in Evropo. Prav tako je prikazovala posledice islamizacije ter svarila, da migranti s seboj ne prinašajo nič drugega, kot le težave, terorizem in grožnje našim državljanom. Poleg nasilnih migrantov, ki ne spoštujejo naše vere, tradicije, še najmanj pa žensk, kar se kaže s številnimi posilstvi in z umori, pa je opozarjala tudi, kam vodi pot, če bomo tolerantni do nezakonitih migrantov.«

Ob svojem sloganu so v SDS zato zapisali: »Na južni meji Slovenije bomo dosledno izvajali Schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje. Zaostrili bomo pogoje za pridobitev mednarodne zaščite oziroma azila.«

No, kar je za Facebook urednike prepovedano, ni samo dopuščeno, ampak se vsaj na ravni naslova obljublja kot program rešitve za Slovenijo. S strani največje opozicijske stranke.

 

SDS zavarovali slovenijo slogan
Slogan SDS in verjetno tudi jumbo plakat pred volitvami 2018
Ukinitev Nova Slovenija zavaruj meje
Članek Nove24tv o ukinitvi Facebook strani

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: