Veronika Podgoršek in simultani orgazmi

Seksualne svetovalnice, nekako pod krinko psiholoških nasvetov ali celo njihov legitimni sestavni del, so verjetno mainstream sleherne tabloidnosti – žgečljiva vsebina, ki posega v intimo slehernika in zadeva naše in njihovo spolno življenje, je najboljši recept za branost, gledanost in sploh klikanost. Prinaša dražljivost, ki mu celo resni mediji, razoroženi od nasičene dolgočasnosti poročevalskih orientacij, težko ubežijo.

Ko se je Planet Siol odločil za svojo kolumnistko Veroniko Podgoršek, je verjetno imel v mislih nekaj temu podobnega. Gospa mikavnega videza, ki sicer rada kakšen nasvet prepiše ali ponudi večkrat istega v identični tekstovni obliki, se je tokrat lotila orgazma.

Podgoršek orgazem naslovnica

In sejala trditve sumljive znanstvene vrednosti, kot je tista, da je za spočetje otroka simultanost obeh orgazmov pomembna prednost. Skratka, praktičen recept za večjo verjetnost zanositve: obema naj pride hkrati. Še bolj je svetovalka presenetila s trditvijo o korelaciji med orgazmom in lepim obrazom, kajti »sicer raziskave kažejo tudi, da ženske dosegajo boljše in številčnejše orgazme z moškimi, ki imajo bolj simetričen obraz in bolj skladne in proporcionalne druge dele svojega telesa, kar naj bi kazalo na kakovost njihovih genov, saj naj bi ti moški bili bolj telesno in psihološko zdravi.«

Seveda bi težko dejali, da so njene kolumne mišljene kot svetovanje, s čimer se tudi sicer ukvarja in s tem lepo skrbi za svojo promocijo. Prej so nekakšna sproščena, na trenutke za znanost skrita razmišljanja o človekovi spolnosti in medosebnih odnosih. Skratka, nekaj, kar običajno sodi v lahkotnejše kontekste npr. ženskih revij.

Prag revščine položnice SIOLPodgoršek orgazem SIOLNajbolj me je presenetilo, kako daleč je pripravljen portal Planet Siol stopiti pri promoviranju svoje avtorice: nekaj časa je bila takoj po objavi kolumna kar začetna in glavna tema pri vstopu na stran, s čimer je prehitela vso domače in svetovno dogajanje, kasneje so zapis zadržali med vidnejšimi in mu celo dodali drugačen, še bolj markanten naslov o skrivnostih hlinjenja orgazma:

Podgoršek orgazem hlinjenje

Menjava naslova prispevka, kot da prvi ne bi bil dovolj orgazmičen, ni bila edina zabava: sprva sem na levi strani portala prebral prispevek o tem, kako težko ljudje danes plačujejo položnice. Potem se na desni preletel prispevek gospe, ki nas poučuje o orgazmu: »Vedno globlje in pospešeno dihanje, pospešeno bitje srca, močnejše grabljenje z rokami, spreminjanje mimike na obrazu, zaprte oči, kurja koža in stokanje. To je to. Orgazem.«

In potem sem si rekel: Ne, to ni to. Lahko bi bil račun za položnico.

Več:

http://vezjak.com/2015/05/03/veronike-podgorsek-prepisani-porocni-nasveti/

http://vezjak.com/2014/12/07/paranoja-prevare-in-veseli-december/

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: